Foto: /248017.jpeg

BeoTime: maakt van wakker worden een droom!

Bang & Olufsen introduceert een opvallende, elegante wekker en sleep timer in één; net zo plezierig om te zien als te gebruiken.

Bang & Olufsen introduceert een opvallende, elegante wekker en sleep timer in één; net zo plezierig om te zien als te gebruiken.

De BeoTime maakt van elke ochtend een goede morgen, of u er nu voor kiest om gewekt te worden met het geluid van de discrete alarmbel, het geluid van uw favoriete tv-programma, radiozender of muzieknummer.

 

De BeoTime bevat ook een ingebouwde sleep timer die alle apparatuur van Bang & Olufsen in de kamer op stand-by kan zetten na een gekozen tijdsinterval van maximaal 120 minuten – een handige functie als u nog tot laat televisie wilt kijken of in slaap wilt vallen met het geluid van uw favoriete cd zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het uitzetten van de muziek. Naast de alarm- en sleeptimer-functies kunt u de BeoTime gebruiken voor de basisbediening van de televisie in de slaapkamer, de luidspreker of verlichting.

Groot comfort

Met de BeoTime haalt u groot comfort en gebruiksgemak in huis. De BeoTime kan met één hand worden vastgehouden en bediend worden met de duim. Dankzij de ingebouwde kantelsensor veranderen de scherminformatie en knopfuncties van oriëntatie als de BeoTime op het nachtkastje wordt gezet of aan de muurbeugel wordt bevestigd.

Visuele identiteit

De ontwerpervan de BeoTime, Steffen Schmelling, ging op zoek naar dingen die hem inspireerden om het wakker worden zo bijzonder en aangenaam mogelijk te maken. Hij dacht aan De toverfluit van Mozart; een verhaal met betoverende muziek waarin het licht het donker verslaat en dromen en fantasie niet van elkaar te onderscheiden zijn. Het was overduidelijk dat de fluit symbool moest staan voor de visuele identiteit.

De BeoTime is een fraaie geanodiseerde en gepolijste aluminium buis met een trompetvormige knop die aan één kant uitsteekt als het alarm is geactiveerd. De knop kan worden ingedrukt, net als bij een ouderwetse wekker, om het alarm aan en uit te zetten. Aan de andere kant van de buis wordt het batterijcompartiment, voor drie batterijen, afgedekt. Twee rubberen voetjes - één aan elk uiteinde van de buis - geven de BeoTime een stevige grip bij plaatsing op een tafel. En voor wandmontage is er een bijna onzichtbare magnetische muurbeugel.

De navigatie vindt plaats via de vierkante navigatieknop en drie aparte displays tonen de huidige tijd, alarmtijd en wekbron. De huidige tijd is altijd zichtbaar en dankzij de ingebouwde bewegingssensor wordt de achtergrondverlichting van het display geactiveerd door de BeoTime gewoon aan te raken, bijvoorbeeld om 's nachts te kijken hoe laat het is.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoTime is nu verkrijgbaar en heeft een consumentenadviesprijs van 325 euro.

Meer informatie: Meer informatie: www.bang-olufsen.com

Publicatiedatum: 4 oktober 2010

Reacties