Foto: flowerservice-bloemen

5 tips om je woonkamer op een leuke manier op te fleuren

Iedereen houdt ervan wanneer hij bij thuiskomst verwelkomt wordt met een aangename geur en kamers die met liefde zijn gestyled.

Die aangename geur kan uit de keuken komen, maar ook van een reukkaars of kamerparfum. Geuren prikkelen ons onderbewustzijn en bezorgen ons een gevoel van welbehagen zonder dat we er erg in hebben. Het oog wil echter ook wat. Zo komen we liever niet in een rommelig huis thuis en ziet de woonkamer er een beetje fleurig uit komt dat zeker ook ons humeur ten goede. Hieronder geven we je 5 tips hoe je heel makkelijk je woonkamer op een leuke manier op kan fleuren.

Tip 1. Planten en bloemen

Met planten en bloemen breng je een stukje natuur in huis. Het is zelfs wetenschappelijk vastgesteld dat de aanwezigheid van planten een heilzame werking hebben op onze gezondheid. Planten staan vaak jaren en met een beetje geluk trek je ze een of twee keer per jaar in bloei. Snijbloemen moet je elke week achteraan en wanneer je de pech hebt dat je regelmatig laat uit je werk komt, zijn ze bij de plaatselijke bloemist vaak ook al over de helft. Het eenvoudigst is om ze afgesproken tijden te laten bezorgen door de Flowerservice. Zij zorgen ervoor dat je nergens omkijken naar hebt en je bloemen zijn altijd vers.

Tip 2. Kussens, plaids en grand foulards

Kussens, plaids en grand foulards in vrolijke kleuren brengen zelfs de meest sombere inrichting tot leven. Kussenovertrekken en plaids zijn daarnaast helemaal niet zo gek duur. Wanneer je je kleuren mee wisselt met de seizoenen, dus de warmere donkere tinten voor de winter en de vrolijke felle kleurtjes voor de zomer houdt, heeft je woonkamer altijd iets spannends.

Tip 3. Breng licht in de duisternis

Met sfeerverlichting kan je een heleboel doen om een woonkamer op te fleuren. Vermijd diffuus kamer vullende verlichting en licht leuk hoekjes uit met gericht licht. Met lichtslingers kan je ook heel veel doen. Vul eens een paar vazen of een fruitschaal met een lichtslinger. Niet van die gewone kerstboomlichtjes, maar van die glazen waterdruppels of softtone witte cottonballs. Hou je meer van kleur denk dan eens aan leds verwerkt in fel gekleurde veren. Mooie grote vazen waar dergelijke lichtdecoraties goed in tot hun recht komen bestel je bij de Sweet Living Shop.

Tip 4. Fotolijstjes

Het klinkt je misschien afgezaagd in de oren, maar fotolijstjes maken je kamer een stuk vrolijker. Experimenteer eens met een fotowand, verschillende soorten lijstjes of misschien een foto op canvas ertussen? In de lijstjes hoeven geen foto's van personen te zitten als je daar niet van houdt. Werkstukjes van de kinderen, plaksels, ja zelfs een beetje zand met een schelp is al genoeg om een interessant geheel te creëren.

Tip 5. Olielampjes en kandelaars

Olielampjes en kandelaars zijn de ultieme accessoires om sfeer te brengen. Het leuke van deze accessoires is dat je ze A, heel makkelijk zelf kan maken en B, ze ook in heel veel verschillende kleuren en vormen te krijgen zijn. Er is geen interieurstijl waar je geen olielamp of kandelaar voor kan vinden. Daarnaast zien olielampjes en kandelaars er, zowel met als zonder vlammetje, altijd decoratief uit.

Reacties