Foto: raamsticker-woning

Leuk je huis op met raamstickers

Raamstickers zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je stickers wilt laten maken om je interieur een nieuwe look te geven.

Veel mensen kiezen voor muurstickers. Toch kun je ook met raamstickers leuke dingen doen.

Dubbelzijdige raamstickers

Als je raamstickers wilt laten maken, heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je naast een gewone sticker die je op de buitenkant van je raam plakt ook raamstickers laten maken die aan de plakzijde bedrukt kunnen worden. Daardoor kun je de sticker aan de binnenkant plakken terwijl je de opdruk aan de buitenkant ziet. Ook is het mogelijk om een dubbelzijdige raamsticker te laten maken. Dan zie je binnen en buiten hetzelfde. Ook is het mogelijk om letters, cijfers en andere symbolen te laten uitsnijden en dat op je raam te plakken.

Verwijderbare raamstickers

Herinner je je die stickertjes nog die je op de autoramen kon plakken als kind? Dit materiaal, statisch vinyl genoemd, kan ook gebruikt worden om raamstickers van te maken. Het voordeel hiervan is dat je zo’n raamsticker gemakkelijk kunt verwijderen en geen last hebt van lijmresten. Dit soort raamstickers zijn leuk als je bijvoorbeeld elk seizoen iets anders op je raam wilt plakken. Zo kun je bijvoorbeeld voor allerlei feestdagen stickers laten maken. Deze gemakkelijk te verwijderen raamstickers kun je meerdere keren gebruiken als je ze na gebruik netjes opruimt. Als ze niet meer zo goed plakken, hoef je alleen de plakzijde met een beetje water schoon te maken en ze zijn weer als nieuw.

Stickers als raamfolie

Raamstickers zijn verkrijgbaar in allerlei maten en vormen. Daardoor kan een raamsticker ook dienst doen als raamfolie, om bijvoorbeeld inkijk tegen te gaan. Het voordeel van een raamsticker ten op zichte van kant-en-klare raamfolie is dat je zelf kunt beslissen wat je erop gedrukt wilt hebben. Daardoor kun je de sticker net zo maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie vakantiefoto gebruiken of een foto die past bij de rest van je interieur. Je kunt een raamsticker ook gebruiken om jullie huisnummer en/of namen aan te geven bij de deur. Zo’n sticker kun je op een raam naast je deur plakken of - als je een glazen deur hebt - op de deur zelf.

Een raamsticker maken

Om een op maat gemaakte raamsticker te kunnen laten maken heb je een bestand nodig dat daarop gedrukt kan worden. Als je zelf geen mooie foto hebt, zijn er op internet allerlei websites met stockfoto’s die je in veel gevallen gratis mag gebruiken. En heb je geen grafisch programma om een bestand te maken? Bij Sticker.nl kun je met hun ontwerpmodule gratis je eigen stickers ontwerpen.

Reacties