Foto: raamfolie

Raamfolie in vele vormen voor een fijnere thuis

We hebben allemaal van raamfolie gehoord. Vaak zijn we ervan op de hoogte dat het helpt om de zon te weren of om meer privacy te creëren thuis.

Danny 23 Maart 2023

Echter, dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat het brede assortiment van raamfolie aan comfort kan bieden en waarvoor je het allemaal kan gebruiken. We zetten de mogelijkheden hieronder op een rijtje.

Privacy

In het noorden van Europa zijn we erg gesteld op onze privacy. Begrijpelijk: je thuis is je veilige nest dat je deelt met de mensen die je zelf kiest. Mensen die inkijk hebben in je huis kunnen een vreemd of onveilig gevoel geven. Anti-inkijk raamfolie biedt hierbij de oplossing: vier soorten privacy folie waarbij je kiest tussen het blokkeren van het zicht vanuit twee kanten of een spiegelende anti-inkijk folie waarbij je nog steeds vanuit het huis naar buiten kan kijken. UV werende plakfolie heeft dan weer een heel andere functie: het voorkomt de verkleuring van de meubels bij je thuis of op kantoor. Ook in winkeletalages en musea kan deze folie heel goed van pas komen. Bij enkel glas kan isolatie raamfolie de isolatiewaarde van je huis of werkplaats verhogen op een duurzame en voordelige manier.

Nog meer soorten

Dat is nog niet alles. Je houdt wellicht van een mooi aangeklede woning. Decoratiefolie kan een leuke aanvulling zijn wanneer je voor raamfolie kiest. Je kan evengoed het noodzakelijke met het aangename combineren, toch? Veiligheidsfolie verwijst naar verschillende soorten folies zoals inbraakwerend folie, die dankzij de dikte een beschermingsschild vormt. Nog een andere soort folie is verduisteringsfolie. Velen onder ons houden innig van de zon en verwelkomen graag veel licht en warmte in ons huis. Tijdens de zomer kan het echter net iets meer zijn dan we wensen. Ook kan het zijn dat je een slaapkamerraam hebt waarlangs de straatverlichting naar binnen komt. Met een verduisteringsfolie blokkeer je 100% het licht dat binnenkomt en helpt alzo ook je gezondheid een handje verder. Een goede nachtrust in het donker is op deze manier immers verzekerd.

Duurzame zonwering

Bij felle zonneschijn kunnen we ook last ervaren. Zonwerende raamfolie is een hele goede investering wanneer je het binnenklimaat van je woning op een gezond en aangenaam peil wilt houden. Deze folie, die de zonnestralen die op het glas vallen weerkaatst en zo warmte buiten houdt, helpt je kosten aan airco vermijden. Bovendien kan je het zelf eenvoudig aanbrengen. Een innovatief en duurzaam alternatief dus bij zonnewarmte. Welke folie je ook wenst aan te schaffen; je kan bij ons raamfolie samples ontvangen en bekijken om een beter beeld te hebben en de juiste keuze te kunnen maken. Welkom!

Reacties
Anderen bekeken ook