Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Landelijk en industrieel: een perfecte match

Nooit meer kiezen voor één woonstijl. Vanaf nu kun je deze twee toppers naar hartenlust combineren.

Totaal verschillende smaken

Er worden hele tv programma’s over gemaakt: stellen die een totaal verschillende woonstijl hebben. Wij komen dat ook tegen. Laatst bijvoorbeeld, kwam er een echtpaar in één van onze winkels langs voor advies, want ze kwamen er samen niet uit.

De heer des huizes houdt namelijk van een industrieel en stoer interieur. Maar zijn echtgenote wordt dolblij van romantisch en landelijk. Ze willen een nieuw interieur, maar komen niet op een lijn qua woonstijl. En dat kan best lastig zijn.

Industrieel + landelijk = prachtig!

landelijk-industrieel-stoer-romantisch-interieur-tmc-wonen

Gelukkig hebben we goed nieuws, want je hoeft tegenwoordig niet meer voor één woonstijl te kiezen. En zeker niet als het om stoer en romantisch gaat, want die twee zijn een perfecte match. Het is prachtig om stoere industriële elementen te combineren met de zachtheid van een landelijk interieur. Dan krijg je juist een hele mooie balans. Maar we vertellen je eerst iets over de twee woonstijlen.

De kenmerken van een industrieel interieur

Deze woonstijl komt het dichtst bij wat we een stadse look noemen. Muren zijn ruw, hout is onbewerkt en er wordt gebruik gemaakt van sobere stoffen en veel betonnen en stalen accessoires. De kleur zwart is duidelijk aanwezig en meubels en voorwerpen zijn in dit interieur altijd functioneel.

En die van een landelijk interieur

Denk hier meer aan een Engelse stijl. De ruw houten meubels zijn sober en functioneel. Ze hebben ronde vormen, ook de poten van tafels en stoelen. Bedden zijn van (zwart) smeedijzer gemaakt en staan te pronken op prachtige houten vloeren, vaak met een visgraat motief. En ook de stoffen van gordijnen en kussens mogen er tegenwoordig zijn: met prachtige botanische prints, van grof linnen of gebreid.

landelijk-industrieel-stoer-romantisch-interieur-tmc-wonen

Zoals je ziet, verschillen deze woonstijlen wel degelijk van elkaar, maar hebben ze ook veel gemeen: soberheid, functionaliteit, zwart stalen elementen en hout verbinden ze met elkaar. En als je de juiste keuzes maakt, worden deze twee smaken ineens een hele mooie nieuwe: Landelijk Industrieel!

Houd je meer van vintage en industrieel? Ook dat is een fantastische combinatie!

Zo kan Landelijk Industrieel eruit zien

Heb je ook zin gekregen in een nieuw interieur?

Voor meer inspiratie, bekijk dan de inspiratie pagina van TMC Wonen!

Tips van TMC

  1. Kies altijd voor maar één eyecatcher in een ruimte: dan komt die goed tot zijn recht en blijft je interieur rustig.
  2. Door de stof van je gordijnen terug te laten komen op kussens of als quilt, verbind je een ruimte met elkaar.
  3. Wil je een kamer groter laten lijken? Kies dan juist voor donkere kleuren in plaats van lichte. Dat geeft een veel ruimtelijker effect.
  4. Maak je interieur spannend door contrast aan te brengen. Laat een houten vloer met visgraat motief grenzen aan een strakke (linoleum) vloer. Zo creëer je meer diepte. 

Zin in nog meer inspiratie?

Bestel dan het laatste Restyle Magazine. Helemaal gratis natuurlijk. 

Advies op maat

Als je liever eerst advies wil van onze interieurexperts, kun je ons natuurlijk altijd even bellen. Of kom gezellig langs bij een van onze vestigingen. De koffie staat klaar!