Foto: 2022/Hoe-moet-je-een-foto-inlijsten-voor-een-prachtig-resultaat.jpg

Hoe moet je een foto inlijsten voor een prachtig resultaat?

Wil je jouw foto’s op een mooie manier inlijsten? In deze blog bespreken we het complete stappenplan.

Guido van Loon 02 Mei 2022

Het lijkt vaak een hele eenvoudige handeling waar je eigenlijk niet al te veel bij nadenkt: een foto inlijsten. Je haalt simpelweg een leuke lijst bij een winkel of je bestelt een lijst online. Vervolgens verwijder je de achterkant en die mooie foto wordt in de lijst geplaatst. In de praktijk hoeft het ook echt niet lastiger te zijn, maar aan de hand van deze blog bespreken we alle stappen die jij moet doorlopen om een speciale foto een prachtig plekje te geven. Bij Lijstentoko hebben ze veel ervaring met verschillende fotolijsten. Zij weten dan ook als geen ander wat belangrijk is om een foto op een mooie manier uit te lichten.

Begin bij de basis

Een mooie herinnering of een bijzondere gebeurtenis verdient natuurlijk een mooie lijst. Als je een foto inlijst, wil je natuurlijk niets liever dan een prachtig resultaat. Begin eerst met de foto zelf. Bekijk de foto eens goed en durf kritisch te zijn. Is de foto wel scherp genoeg en Is de ISO-waarde wel goed afgesteld? In andere woorden: iedere camera heeft licht nodig om een foto te maken. Als de ISO-waarde te hoog is, kan er ook ruis op je foto voorkomen.

De juiste instellingen en het vervolg

Als je alle instellingen op een goede manier hebt verwerkt en de foto is volledig naar wens, dan kun je de foto laten drukken. Dit kun je zelfstandig doen, maar dit is over het algemeen een prijzige optie. Je werkt vaak met duur fotopapier en speciale printers. Heb je het benodigde materiaal al in huis? Dan kun je hier natuurlijk gebruik van maken. Een andere optie is een professionele drukker zodat je altijd een foto van topkwaliteit krijgt. Bij het drukken van je foto is het drukpapier ook van groot belang voor het uiteindelijke resultaat.

Kies je voor matpapier? Dan is de kleur vaak iets minder, maar de matte afdruk weerspiegelt niet. Dit is ideaal in ruimtes waar veel licht wordt gebruikt. Ga je liever voor (half)glans papier? Dan zie je meer details, maar kleine vlekjes of onzuiverheden zijn ook makkelijker zichtbaar. Baseer jouw papierkeuze ook op de ruimte waar je de fotolijst wilt plaatsen/ophangen.

Kies voor een kwalitatief hoogstaande fotolijst

Nadat je een foto van de hoogste kwaliteit hebt gerealiseerd, kun je deze matchen met een bijpassende fotolijst. De fotolijst is eigenlijk net zo belangrijk als de keuze voor het juiste papier en de kwaliteit van de foto. Er zijn ontzettend veel opties en dat maakt de keuze ook niet makkelijker. Het wordt aangeraden om de stijl van de fotolijst te baseren op de stijl van de foto. Daarnaast is het ook altijd chique om de kleuren van jouw inrichting terug te laten komen in de fotolijst.

Maak het geheel compleet

Ben je nog niet helemaal tevreden met het huidige resultaat of wil je graag nog een extra toevoeging aan de fotolijst? Overweeg dan een passe-partout van Lijstentoko. Kijk voor meer informatie op: www.lijstentoko.nl.

Reacties