Foto: De-ideale-fotolijst-voor-jouw-foto

De ideale fotolijst voor jouw foto

In deze blog wordt er ingegaan op de verschillende soorten fotolijsten, zoals formaat en materiaal.

Guido van Loon

Wil jij ook de juiste fotolijst uitkiezen, om de mooiste foto’s in te kunnen lijsten. Om op deze manier jou te helpen naar de ideale fotolijst voor jouw foto. 

Verschillende formaten 

Zoals wel bekend is, is dat niet alle foto’s even groot zijn. De ene foto komt zo uit het apparaat, de ander kan je zelf bepalen hoe groot deze geprint gaat worden. Om toch elke foto te kunnen voorzien van een mooie fotolijst, zijn er vele verschillende maten. Voor zowel kleine als voor grote foto’s. Het zijn te veel verschillende maten op ze allemaal op te noemen, daarom zal er waarschijnlijk ook een gepaste maat voor jou beschikbaar zijn. Naast de maat in omvang kun je ook nog een profiel breedte en hoogte kiezen, om ervoor te zorgen dat de lijst om de foto niet te klein of te groot wordt. 

Verschillende materialen 

Voor het voorbeeld pakken we als we het hebben over de verschillende maten de fotolijst 50x70. Alleen deze specifieke maat is er al in meerdere materialen te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten fotolijst, een mdf fotolijst, een kunststof fotolijst en ook voor een aluminium fotolijst. 

Kleur van de fotolijst 

Naast de keuze in materiaal heb je ook genoeg keuze in kleur voor de fotolijst. Als je bijvoorbeeld kijkt op Your Decoration, zie je dat er alleen al meerdere houtkleuren en afwerkingen aangeboden wordt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een neutrale kleur als zwart of blauw, maar ook voor bijvoorbeeld brons of champagne kleur. Het is maar net welke uitstraling je wil van jouw fotolijst, wat doet beslissen welke kleur en welk materiaal jouw fotolijst zal worden. 

De ideale lijst 

Na de opsomming van de vele verschillende mogelijkheden, kunnen we de conclusie trekken dat er ook een geschikte fotolijst tussen zit voor jou! Het ideale is dat je zelf je fotolijst kan samenstellen, zo kun je de fotolijst mooi afstemmen op de foto. Al met al voor zowel elk formaat als voor elke kleur, de juiste fotolijst. 

 

Reacties