Air So Pure: Groen medicijn voor betere prestatie door gezond binnenklimaat

Goed binnenklimaat randvoorwaarde voor optimale prestatie

01 Oktober 2020

Met de winter in aantocht wordt het belang van een gezond binnenklimaat weer overduidelijk. De deuren en ramen gaan dicht waardoor de adem van mensen – vol CO2 – in huis wordt ‘vastgehouden’. De aanwezigheid van planten die CO2 en schadelijke stoffen opnemen en zuurstof produceren is tijdens deze koude maanden erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. De planten van Air So Pure hebben een bewezen luchtzuiverende werking die de verhoogde CO2 op zeer efficiënte wijze omzetten in zuurstof. Vanaf oktober leven mensen voor het grootste gedeelte weer binnen, daarom is oktober uitgeroepen tot Air So Pure maand.

 

Met een hoge CO2 waarde in de lucht daalt de concentratie en prestatie van mensen en worden ze sloom en suf. Alle planten, en de Air So Pure planten in zeer sterke mate, zetten de CO2 om in zuurstof. Hierdoor presteren mensen beter en voelen zij zich vitaler. De luchtzuiverende planten van Air So Pure rekenen bovendien ook af met de schadelijke stoffen en onfrisse geuren.

Groen medicijn

Speciaal voor astronauten tijdens hun ruimtereizen, deed NASA jaren geleden onderzoek naar de productie van zuurstof door planten om te zien welke mogelijkheden er zijn om te leven in een ruimtestation. Tests wezen uit dat er veel schadelijke stoffen in de lucht om ons heen zitten. Vooral in de winterperiode – als ramen en deuren gesloten blijven – wordt een verhoogde concentratie van stoffen uit bouwmaterialen en kunststoffen, elektrische apparatuur en transpiratie en ademhaling van mensen waargenomen. Mede door deze schadelijke gassen en fijnstof en een lage luchtvochtigheid, krijgen mensen last van branderige ogen, hoofdpijn en geïrriteerde neus- en slijmvliezen. De aanwezigheid van luchtzuiverende planten kan bijdragen aan een goede gezondheid; als het ware een groen medicijn.

Air So Pure maand

In oktober wordt door Air So Pure extra aandacht besteed aan het positief effect van de werking van luchtzuiverende planten. Dat is niet alleen belangrijk voor kantoren en woonhuizen, maar ook voor scholen.

Air So Pure

Air So Pure is de naam van een groep planten die een bewezen sterke luchtzuiverende werking heeft. De telers van Air So Pure garanderen de hoogste kwaliteit van deze bijzondere planten. Wetenschappers hebben de volgende gezonde effecten van deze planten aangetoond: het neutraliseren van schadelijke gassen, het verbeteren van de luchtvochtigheid en het creëren van een algeheel gezond binnenklimaat. Meer informatie is te vinden op www.airsopure.nl.

Youtube

Nederlands onderzoek op scholen wijst uit dat planten in klaslokalen hun huiswerk goed doen. De luchtkwaliteit wordt verbeterd en kinderen presteren beter. Presentatie van resultaten onderzoek Plant in de Klas, door prof. dr. Bert van Duijn en dr. John Klein Hesselink.
http://www.youtube.com/watch?v=W_VEvogDKKQ
http://www.youtube.com/watch?v=FqNurPg7wIE

NIGZ Gezond Groen

“Voordelen van planten op de werkplek”

Reacties