5 tips voor een strak interieur

Deze vijf tips zullen je interieur een stuk strakker en minimalistisch maken.

Lenette Hermsen 17 Januari 2019

Tip 1: Less is more

Om een strak interieur te creëren, moet je nadenken over wat je echt nodig hebt in de ruimte die je wilt verbouwen. Laat alleen de noodzakelijke meubels en spullen in de kamer staan. De rest van de spullen kun je opbergen in dichte kasten of zelfs weggooien als je er echt niks meer mee doet. Hierdoor creëer je meer ruimte en oogt de kamer strakker.

Tip 2: Planten

Vele nemen planten niet mee in hun interieur, omdat er wordt gedacht dat ze het interieur rommelig maken. Dit is juist niet het geval! Planten kunnen meubels en een strak interieur juist versterken. Plaats de planten dicht bij elkaar, bijvoorbeeld op 1 rij. Naast een strak interieur, zorgen planten ook voor een betere luchtvochtigheid in de ruimte.

Tip 3: Scherpe lijnen

Blijf zoveel mogelijk weg van ronde meubels als je een strak interieur wilt. Kies voor meubels met scherpe en rechte lijnen. Denk aan eetkamer stoelen, de eettafel en accessoires.

Tip 4: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals hout, komen prachtig uit in een strak interieur. Hierdoor creëer je ook direct meer warmte en sfeer in huis.

Tip 5: Kleur

Goed verfwerk doet ook veel voor je interieur. Bekijk bijvoorbeeld deze afgelakte deuren voor inspiratie. Bij een strak interieur wordt er overigens vaak aan veel wit, grijs en zwart gedacht. Hierdoor kan de ruimte al snel kil overkomen. Maak gebruik van kleur om de ruimte op te fleuren en warmer te maken. Doe dit door een opvallend meubel neer te zetten of kleurrijke accessoires te verwerken in je interieur.

Reacties