Swapkunst gelanceerd: kunst toegankelijk voor iedereen

Deze maand is Swapkunst gelanceerd een nieuw online initiatief in de kunstwereld

02 December 2020

Marieke Sulman is een van de initiatiefnemers van Swapkunst en staat nu aan het roer van de online kunstuitleendienst: “Mensen hechten steeds minder aan bezit en meer aan gebruik. Dat geldt ook voor kunst. Authenticiteit is daarbij wel enorm belangrijk. Wij bieden dan ook echte kunst aan voor een klein bedrag per maand. Als mensen hun schilderij willen vervangen, kunnen ze dat direct online regelen.

Swapkunst is een hele flexibele kunstuitleendienst. Het abonnement is per maand opzegbaar, mensen kunnen op hun gemak via internet een kunstwerk uitzoeken en reserveren dat gratis wordt thuisbezorgd. Bij een ‘swap’ wordt een nieuw kunstwerk bezorgd en het oude vervolgens meegenomen.


Swapkunst richt zich onder meer op jonge stellen en gezinnen. “Zeker in de levensfase waarin mensen relatief vaak verhuizen, wil je niet vastzitten aan een schilderij dat in je volgende huis niet meer past. Flexibiliteit gaat bij ons dan ook boven alles“, aldus Marieke. “Maar feitelijk maken we kunst toegankelijk voor een breed publiek. Van oudsher zijn kunstkopers vaak iets ouder, omdat zij meer geld opzij hebben kunnen leggen voor de aanschaf van kunst. De missie van Swapkunst is om ‘kunst bij de mensen thuis te brengen’ en juist bij mensen van 25 – 45 jaar is daar nog een wereld te winnen. Met Swapkunst kan iedereen nu eenvoudig en betaalbaar genieten van kunst en hun schilderijen swappen op het moment dat zij graag iets nieuws aan de muur willen hebben.”

Meer dan 500 kunstwerken

Swapkunst biedt een brede collectie met meer dan 500 kunstwerken van nationaal en internationaal bekende kunstenaars zoals Jan Cremer en Corneille. Kunstwerken zijn te leen vanaf 12 euro per maand.

Meer informatie: www.swapkunst.nl

 

Reacties