Foto: microcement

Vijf redenen om te kiezen voor microcement

De keuze wat betreft vloeren en muren is de laatste jaren revolutionair veranderd.

Koos men eerst voor een standaard glasvezelbehang en laminaatvloer, tegenwoordig zien we veel gietvloeren, microbeton en microcement terugkomen. Vooral microcement is bezig aan een grote opmars in zowel grote bedrijven en winkelcentra als gewoon bij de mensen thuis. Waarom is microcement plotseling zo populair?

Glad en strak, maar nooit saai

Een typische eigenschap van microcement is dat het handmatig moet worden aangebracht als een soort stuclaag op de muren en vloeren. Dit handmatig aanbrengen zorgt ervoor dat het cement er in elke woning weer anders uit komt te zien. Daarnaast hangt veel af van de gebruikte techniek bij het aanbrengen. Je kunt zelf kiezen voor een glad en egaal oppervlak, of juist een enigszins ruw en natuurlijk uiterlijk. Doordat je ook met kleuren kunt variëren, wordt een ruimte wel mooi en strak, maar nooit saai met microcementen muren en/of vloeren.

Sterk en krasvrij

In tegenstelling tot veel andere materialen, is microcement vrijwel volledig krasbestendig. Doordat het een bijzonder hard en sterk materiaal is, is het bestand tegen de meeste stoten en klappen. Vooral bij mensen die wat onhandig zijn en bij gezinnen met opgroeiende kinderen is dit een groot voordeel. De vloeren en muren kunnen jarenlang meegaan zonder slijtage en zonder krassen. Daarnaast zijn eventuele beschadigingen vrij eenvoudig weg te werken door het beschadigde gedeelte opnieuw te stucen.

Vrijwel elke ondergrond geschikt

Wanneer je nieuwe muren of vloeren wilt, kost dat meestal al veel geld doordat er gesloopt moet worden. Dat is echter bij het aanbrengen van microcement vaak onnodig, omdat dit op veel sterke ondergronden kan worden aangebracht. Ondergronden van hout, beton, stucwerk, metaal of tegels zijn zeer geschikt om te worden overdekt met microcement. Daarmee voorkom je onnodig breek- of sloopwerk en de meeste stucadoors die werken met microcement geven garantie op een goede binding van het materiaal op de ondergrond.

Overal toepasbaar

Microcement is overal toepasbaar. Zowel binnen als buiten, zowel in natte ruimtes als in droge ruimtes. Door een speciale afwerking kan microcement ook worden gebruikt in bijvoorbeeld de badkamer, waar de naadloze afwerking veel toedraagt aan de hygiëne. Er zijn geen schimmelende randen en voegen meer en bovendien is er vrijwel geen kans op lekkage omdat het microcement perfect aansluit en daardoor geen randen of kieren vrijlaat.

Weinig onderhoud

Last but not least: voor mensen die niet dol zijn op het huishouden is microcement ideaal. Het is eenvoudig te reinigen en behoeft vrijwel geen onderhoud. Geen gedoe meer met speciale reinigingsmiddelen of het aanbrengen van was: gewoon een vochtige doek over het oppervlak en klaar is Kees! Ideaal dus wanneer je weinig tijd hebt voor het huishouden of als je kinderen hebt.

Het aanbrengen van microcement op muren en vloeren heeft dus diverse voordelen ten opzichte van het standaard behang met de laminaatvloer. Omdat de afwerking bijzonder lang mooi blijft, is het ook onnodig om binnen enkele jaren alweer aan de slag te gaan. Zo heb je een relatief goedkope, mooie en schone afwerking van je volledige huis.

Reacties