Foto: 2017/werkkamer-praktisch-inrichten.jpg

Je werkkamer praktisch inrichten

Een goed ingerichte werkkamer werkt fijn. Niet alleen omdat je dan alles goed kan vinden, maar ook omdat het jezelf rust geeft.

Lang niet iedereen heeft zijn werkruimte praktisch ingericht. Je hebt er wel ideeën over maar van de uitvoering komt steeds niet. We geven je enkele tips waarmee je op een eenvoudige manier je werkkamer praktisch kan inrichten.

Papieren ophangen

Veel papieren liggen vaak over het bureau verspreid. Of zelfs op de grond omdat er geen ruimte meer is op het bureau. Een goede manier om overzicht te houden en een opgeruimd bureau, is het ophangen van je papieren. Met dit ophangsysteem voor documenten zorg je ervoor dat je geen rommel hebt en de documenten goed kunt bekijken. Maak gebruik van een flexibel ophangsysteem om de papieren eenvoudig te kunnen ophangen. De montage is eenvoudig en voortaan ben je flexibel om te wisselen tussen de verschillende papieren.

Ladekasten gebruiken

Veel papieren hoef je niet steeds binnen handbereik te hebben. Daarnaast kan je niet zomaar alle papieren in zicht bewaren. Je kunt een vertrouwelijk contract niet aan de muur hangen. Een goede oplossing is het gebruik maken van een ladekast. Er zijn dossierkasten waarbij je de papieren per klant/leverancier/project/etc. kunt bewaren. Ideaal als je de papieren af en toe moet kunnen inzien. Of als je een dossier steeds moet bijwerken. Als je klaar bent kun je de dossiers weer op de juiste plaats opbergen en ze zijn vervolgens weer uit beeld.

Maak handig gebruik van de ruimte

Niet iedereen beschikt over een grote werkruimte. Vaak is de ruimte beperkt tot een grootte van een slaapkamer. Dan kun je er wel een enorm bureau in plaatsen, maar als je er vervolgens niet met je klanten kan zitten, dan is dan niet zo handig. Of als je een werktafel nodig hebt om je werk te kunnen maken. Denk daarom goed na over de indeling van de ruimte. Een punt van een tafel naast de openslaande deur zorgt vrijwel altijd voor blauwe heupen. Het is voor iedere situatie weer anders, maar bedenk vooraf wat je aan ruimte hebt, en hoe je dit efficiënt kan indelen.

Boekenplanken creëren ruimte

Een manier om handig gebruik te maken van de ruimte is het toepassen van boekenplanken. Het zijn eenvoudige middelen om nuttig gebruik te maken de beschikbare hoogte. Zeker boven een tafel/bureau zitten planken aan de muur niet snel in de weg. En alles wat je op deze planken kwijt kunt, staan niet in de kast of op tafel.

Als je voldoende ruimte hebt, is het nog steeds van belang om een overzichtelijke indeling te gebruiken. Het gebruik van de juiste middelen zorgen er namelijk ook voor dat je effectief werkt. Richt je werkkamer praktisch in zodat je bezig kunt zijn met het werk waar je de ruimte voor hebt.

Reacties