De betonlook in huis halen zonder het onderhoud? Dat kan!

Het industriële interieur is ontzettend hip en je komt het hierdoor overal tegen. Een groot element in het industriële, robuuste interieur is de betonlook.

Guido van Loon 07 December 2021

Dit heeft een stoere uitstraling zoals geïnspireerd op de binnenkant van een fabriek en kun je op allerlei manieren terug laten komen. Het enige probleem is dat beton zelf niet heel gebruiksvriendelijk is door het gewicht, en daarnaast dat het ook niet heel onderhoudsvriendelijk is. het is vrij poreus en vlekken en krassen zijn dus gemakkelijk gemaakt. Toch zijn er manieren om deze look alsnog in huis te halen, zonder het gedoe van echt beton. We geven je graag wat inspiratietips!

Pvc vloer met betonlook

Een van de vele voordelen van pvc vloeren is dat je ze in bijna elke look kunt kopen. Wil je een houten vloer zonder het onderhoud? Dan is een pvc vloer de perfecte oplossing. En zo geldt dat ook voor een vloer met een betonlook. Je kunt bijvoorbeeld tegels van pvc aanschaffen met een betonuitstraling, waardoor het lijkt alsof je een veel kostbaardere betonnen vloer hebt gelegd. De pvc vloer kan gemakkelijk gedweild worden zonder vlekken te maken en is ook nog eens een stuk warmer aan je voeten.

Betonlook muren

Als je al een prachtige vloer hebt liggen, kun je er ook voor kiezen om een of meerdere muren de betonlook te geven. Dit kun je gemakkelijk doen door meerdere grijze en witte kleuren te gebruiken en deze vrij rommelig en met vegen aan te brengen. Je kunt natuurlijk ook een stucadoor vragen om het stucwerk opnieuw te laten doen en deze direct een betonlook te geven. Het gaat er in principe om dat je een gewolkt effect creëert op de muren, waardoor het die robuuste betonlook krijgt.

Meubelen van MDF

Naast het aanpassen van je vloeren en muren kun je ook veel meubelen met betonlook vinden. Echte betonnen meubels zijn in gebruik natuurlijk helemaal niet handig, omdat ze dan loodzwaar zouden zijn en niet makkelijk in onderhoud zijn. Je kunt bijvoorbeeld beter niet een vochtige doek met allesreiniger over een betonnen tafelblad halen, omdat dit in het materiaal trekt. Er zijn allerlei meubels te vinden van MDF of andere houtsoorten, waar een betonlook kunststoflaag overheen zit. Hierdoor heb je alle voordelen van gemakkelijk materiaal in onderhoud, maar met een robuuste en stoere uitstraling.

Reacties