Foto: beton_cir_C3_A9

Beton ciré aanbrengen op je wanden: dat doe je zo!

Een betonlook is momenteel razend populair en naar verwachting zal deze trend nog lang populair blijven. Met beton ciré kan je een prachtige beton look wand coating aanbrengen.

Danny 12 Maart 2023

Beton ciré is verkrijgbaar in meerdere kleuren en het mooiste: voor de aanbreng heb je geen tegelzetter nodig! Ben jij benieuwd hoe je beton ciré aanbrengt? Met deze stappen lukt het jou ook.

Bescherm je ondergrond en meubels

Als je het product aanbrengt is het belangrijk om je ondergrond goed voor te bereiden. Bescherm je vloer met een stucloper en plak de randen af met tape. Maak ook gebruik van een plastic afdekzeil voor je interieur.

Bereid je wand voor

Zorg ervoor dat de wand vrij is van vet, schoon is en tevens ook vlak is. Zorg ervoor dat hierbij geen loszittende muur- of verfdelen aanwezig zijn en vul gaten of scheuren. Breng ook een geschikte primer aan, zodat de zuigende werking van de onderwand verloren gaat en het product beter hecht.

Het aanbrengen

De derde stap is om de beton ciré aan te brengen. Je begint met een eerste laag, dit is ook wel een schraaplaag en dient als ondergrond voor de tweede laag. Je brengt deze (eerste) laag dan ook dun aan met een opzetspaan, maar zorgt er wel voor dat deze dekkend genoeg is. Is de eerste laag handdroog (dit kan zo’n twee tot vier uur duren)? Dan kan je door naar het aanbrengen van de tweede laag.

Breng bij de tweede laag grote of kleine bewegingen aan, zodat je zelf kunt bepalen wat het uiteindelijke effect wordt. Als beide lagen aangebracht zijn dienen deze goed te drogen. Dit duurt doorgaans een dag. Vervolgens schuur je de wanden met een schuurmachine om een extra effect te creëren. Na het schuren is het belangrijk om de ondergrond weer stofvrij te maken en om de beton ciré te impregneren.

Wanden eventueel waterdicht maken

Beton ciré kan zowel in je woonkamer, slaapkamer of badkamer aangebracht worden. Omdat de badkamer een “natte ruimte” is adviseren wij om een toplaag Polyurethaan (Pu) toe te voegen. Met deze laag zorg je voor bescherming tegen water, omdat de toplaag voor extra hardheid zorgt. Dit zorgt ook weer voor extra bescherming van je wand.

Bewonder je werk

Nu je alle stappen doorlopen hebt is het tijd om een stapje naar achter te zetten en je eigen werk te bewonderen.

Wil jij ook aan de slag en een betonlook creëren maar heb je geen idee waar je deze het beste kan aanschaffen? Kijk dan snel op de website van Rocks Colours.

Reacties
Anderen bekeken ook