Foto: 2022/Welke-vloeren-passen-in-een-romantisch-interieur.jpg

Welke vloeren passen in een romantisch interieur?

Een romantische inrichting is interieur dat voelt alsof je een warme deken omgelegd krijgt. Meer weten over dit interieur? Lees dan verder.

Guido van Loon 02 Mei 2022

Als jaren is een romantisch interieur trending. Logisch natuurlijk want veel mensen houden van zachte lichte kleuren en een rustige inrichting. Toch hoef je bij een romantisch interieur niet meteen aan tierelantijntjes en bloemetjesgordijnen te denken want deze stijl is zeer goed met stoere elementen te combineren. Wil jij meer weten over deze inrichting en ben je benieuwd welke vloeren passen in een romantisch interieur? Lees dan zeker deze blog even door.

Wat is een romantisch interieur?

Misschien vraag je je af wat precies een romantisch interieur is of welke sfeer deze inrichting uitademt. Een romantische inrichting is interieur dat voelt alsof je een warme deken omgelegd krijgt. Het omarmt je en geeft je een warm en rustig gevoel. Een romantisch interieur kun je zien als een mix tussen een landelijk interieur en een klassiek interieur, waarbij de romantische inrichting zich onderscheidt door het gebruik van verfijnde materialen, zachte natuurlijke kleuren en rustige structuren.

Welke materialen, meubels en accessoires gebruik je in een romantisch interieur?

Als je aan de romantische stijl denkt, denk je aan zachte materialen en stoffen. Lichte houten meubels, linnen bankstellen en velours fauteuils. Qua kleuren kun je denken aan pasteltinten en lichte aardetinten. Het is de bedoeling dat je een beetje een aaibaar sfeertje creëert. Ben je van huis uit echter niet helemaal fan van al dat zachte en zoete dat een romantisch interieur met zich meebrengt? Dan kun je wat stoerdere en ruwere materialen toevoegen zonder dat je hierbij afbreuk doet aan de romantische look en feel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoere houten, bamboe of rieten meubels, jute vloerkleden en rotan lampen. Deze materialen zorgen voor een natuurlijke look maar zitten niet de warme sfeer van je romantische interieur in de weg. Sterker nog deze items dragen hier zelfs aan bij.

Welke vloer past in mijn romantische interieur

Natuurlijk wil je bij al deze materialen, meubels en accessoires ook een bijpassende vloer. Logisch want je interieur moet natuurlijk wel één geheel vormen. De beste vloeren voor in een romantisch interieur zijn zonder twijfel eiken vloeren. Met een lichte eiken vloer, ook wel woodlook of onbehandelde look genoemd, creëer je een rustige en neutrale basis. Het eikenhout zorgt voor een natuurlijke uitstraling, terwijl de lichte kleur jouw woning optisch ruimtelijker maakt. Daarbij is eikenhout zeer sterk en hard en gaat het een levenlang mee. Mocht je dus ooit uitgekeken raken op jouw romantische interieur dan kun je de vloer heel gemakkelijk schuren en een nieuwe behandeling geven. Wanneer je op zoek bent naar een lichte eiken vloer neem dan vooral eens een kijkje op de website: www.vloerendeur.nl. Hier vind je vrijwel zeker de eiken vloer die uitstekend bij jouw als persoon en jouw romantische interieur past.

Reacties