Foto: Hexagons

Vertel een verhaal met foto hexagons

Honingraat van herinneringen

Marlou 21 December 2023

Iedereen heeft wel een muur waar je eigenlijk maar weinig mee doet. De reden hiervoor is vaak simpel: het is de muur achter een deur, langs de trap of het is een afscheiding waar je niet zomaar iets mee kan doen, omdat er simpelweg geen ruimte is om er een meubelstuk tegen te plaatsen. Dit soort loze ruimtes zijn ideaal om te versieren met foto’s. Natuurlijk kun je alle foto’s laten afdrukken en inlijsten om zo een mooi, speels resultaat te creëren, maar helaas zijn niet alle muren geschikt om een spijker in te slaan of om in te boren. Makkelijk op te hangen hexagons met magneetjes vormen dan de oplossing.

Honingraat van herinneringen

Een hexagon is een zeshoekige, wiskundige vorm die je al snel doet denken aan een honingraat. Heb je meerdere vormen naast elkaar, dan ontstaat er een heel netwerk die elkaar aanraken. Net als je favoriete herinneringen elkaar raken en onderling verbonden zijn. De hexagon vormt daarom een heel speelse manier om foto’s op af te laten drukken en zo een prachtige muur te creëren vol prachtige, vrolijke en mooie herinneringen. Maak hierbij gebruik van een magnetisch ophangsysteem, zodat je hexagontegels kan verwisselen en herorganiseren tot een bijzonder verhaal.

Tips voor een fotomuur

Het ontwerpen van een fotomuur begint eigenlijk al bij de ondergrond. Je kan de muur gewoon behangen of verven natuurlijk, maar hou alvast rekening met het feit dat je foto’s de helden van de muur gaan worden. Om de herinneringen eruit te laten springen, is het verstandig om voor een rustige ondergrond te kiezen. Ga je voor behang, dan is het aan te raden om dit in een egale tint te kiezen, zonder druk dessin. Zo komen de hexagons of andere foto’s nog beter uit. Je hoeft uiteraard niet voor een witte muur te kiezen. Kleur kan juist je foto’s nog meer laten spreken. Grijs, bruin, donkerblauw, zwart, en uiteraard wit zijn ideale kleuren om je foto’s te laten stralen. Een donkere tint geeft soms een beter contrast met de foto dan een heel lichte muur. Fotolijstjes vormen overigens nog een mooie barrière tussen de donkere tint en de foto. Fototegels kunnen zowel op een donkere als lichte ondergrond worden geplaatst.

Vertel een verhaal met foto’s

De muur die je gaat versieren met foto’s vormt eigenlijk het onbeschreven blad waar jij een verhaal gaat vertellen. Zo kun je de muur vullen met portretten van de mensen die belangrijk voor je zijn in het leven. Misschien wordt het wel een combinatie van die schitterende foto’s die je op vakantie hebt gemaakt, samen met de harige familieleden, namelijk je hond of kat. Een muur voor de (klein)kinderen en de huisdieren is overigens net zo leuk. Of worden het symbolische foto’s die je combineert met egale tegels en tegeltjes met tekst… Het toffe aan het zelf samenstellen van je fotomuur is dat je jouw verhaal kan vertellen. Het is aan te raden om dit duidelijk te houden. Ben je echt een natuurfotograaf, laat dat dan het onderwerp zijn van de ene collage, terwijl je een andere collage vult met portretfoto’s. Jij staat aan het roer van het verhaal. Mix close-ups met landschappen om zo een speels geheel te creëren. En mocht je kiezen voor hexagons met een magneetophanging, dan kun je volop variëren en opnieuw samenstellen. Net wat jij leuk vindt.

Foto’s passend bij het seizoen

Omdat de foto’s gemakkelijk te vervangen zijn, is het overigens heel leuk om volop te blijven spelen met de fototegels. Waarom zou je niet ieder seizoen enkele tegels vervangen? Zo kun je in de winter de herinneringen van de feestdagen aan de muur toevoegen. Vervang ze door het jaar heen door foto’s van verjaardagen, de lente, zomer, herfst, Halloween, vakanties en meer. Misschien heb je van de hond en de kinderen wel in ieder seizoen een gave foto die je iedere keer kan vervangen. Zo blijft het thema van je collage fototegels hetzelfde, maar verandert het jaargetijde met jullie mee.

Goede foto’s gebruiken

Het maken van goede foto’s met je telefoon of fotocamera zijn heel belangrijk als je deze wil laten afdrukken op de fototegel. Zorg allereerst dat de foto’s mooi scherp zijn en daarnaast dat het formaat groot genoeg is om scherp te worden afgedrukt. Doordat een hexagon anders is qua vorm, is het goed om hier al bij de compositie rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door het onderwerp goed in het midden te hebben als je fotografeert. Gelukkig kun je met een onlinetool de compositie nog aanpassen, zodat deze perfect op de tegel terecht komt. Wil je een college maken met een bepaald onderwerp? Probeer dan de kleuren van de foto’s op elkaar af te stemmen. Zo maak je er een extra mooi geheel van en geniet je snel van een bijzondere fotomuur.

Reacties