Zo kies je de juiste bureaulamp voor je thuiskantoor

Hybride werken lijkt de nieuwe norm te blijven. Het is niet nieuw, want het bestond ook voor de coronapandemie al.

Guido van Loon 29 April 2022

Een duurzame slaapkamerinrichting, hoe doe je dat? 4 Tips!
Waarom zou je eigenlijk een milieuvriendelijke slaapkamer willen creëren? Dat is heel simpel! Maar sinds we de afgelopen twee jaar veel gedwongen moesten thuiswerken, zijn de voordelen daarvan pas echt goed tot alle lagen doorgedrongen. Niet in de laatste plaats voor de infrastructuur, aangezien er een stuk minder files zijn. Al dat thuiswerken vereist echter wel dat we een comfortabel en functionele werkplek inrichten in onze woning. Een goede bureaulamp maakt daar onderdeel van uit. Bureaulampen zijn er in vele soorten, stijlen en uitvoeringen. Met de tips hieronder scoor je zeker het juiste exemplaar.

Richten maar!

De juiste lichtstraal is belangrijk voor je effectiviteit. Die straal moet dus ook op de goede manier gericht worden. Werk je veel achter de computer of laptop, dan is het fijn als de verlichting op de muur daarachter is gericht. Schrijf je veel of werk je met je handen? Dan is een gerichte straal op je handen c.q. het papier/werkblad van belang. Kies een bureaulamp die voldoende flexibel is om altijd precies te schijnen waar jij dat wil, bijvoorbeeld met 3 scharnieren.

Niet te fel of juist feller

Het is uiteraard een kwestie van smaak en voorkeur of je fel of zacht licht juist fijner vindt. Maar ook zijn de omstandigheden van invloed. Voor het werk achter de laptop heb je meestal geen fel licht nodig maar bij andere werkzaamheden moet je juist heel precies kunnen zien wat je doet. Het is erg fijn als je bureauverlichting dimbaar is. Kies je voor een exemplaar waarbij je ook de kleurtemperatuur kunt aanpassen, dan zit je helemaal goed. Je kunt dan altijd de perfecte omstandigheden voor zowel lichtsterkte als kleurtemperatuur creëren voor je ogen en je werkzaamheden.

Slimme lamp met USB-poort

De modernste bureaulampen zijn uitgerust met een ingebouwde USB-poort of QI-functie, zodat je ook bijvoorbeeld je mobiele telefoon ermee op kunt laden. Meestal beschikken dit soort lampen ook over een geheugen die de laatste instellingen qua lichtsterkte en -kleur opslaat. Een multifunctionele lamp dus!

Ga voor een stijlvolle look

Hoewel het leuk en prettig is als je werkplek er stijlvol uitziet, is het belangrijkste om op te letten. Met de factoren die wel essentieel zijn, maak je een eerste selectie en daarna kies je het design van de lamp; van klassieke modellen tot flitsende designlampen. Kies een mooie lamp uit die jouw werkplek helemaal compleet maakt!

Staand of klemmend

De meeste bureaulampen zijn staande modellen. Heb je weinig ruimte, kies dan voor een lamp die je aan het bureau of de tafel kunt klemmen.

Budget: wees gul voor jezelf

Je budget is geen onbelangrijke factor wanneer je een werkplek gaat inrichten. Misschien krijg je een bijdrage van je werkgever, misschien ook niet. Hoe het ook zij, wees niet te zuinig wanner je een bureaulamp gaat kopen. Tenslotte zal je het nog heel wat uurtjes gebruiken en zal je het werkcomfort en productiviteit ten goede komen!

Reacties