Foto: 2021/meer-sfeer-in-huis-met-ledstrips.jpg

Zo creëer je meer sfeer in huis met ledstrips

In een modern interieur is led verlichting niet meer weg te denken. Groot voordeel van led verlichting is dat deze nu ook een fijne verlichting hebben.

Vroeger stond led bekend als felle, koele verlichting. Tegenwoordig is led verlichting zo ontwikkeld dat het zelfs toegepast wordt als sfeerverlichting.

Led verlichting heeft ontzettend veel voordelen. Het meest bekende voordeel waarom veel mensen overstappen op dit type verlichting is de enorme besparing op energie dat dit oplevert. Maar ook de extreem lange levensduur en fijne verlichting zijn voordelen die je niet mag vergeten.

Het toepassen van ledstrips in huis

Overtuigd om over te stappen op led verlichting? Dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten led lampen. Een van de meest populaire opties is de ledstrip. Ledstrips worden veel toegepast om meer sfeer in huis te creëren. Wil je weten hoe je ledstrips in huis kunt toepassen voor sfeervolle verlichting? Wij geven een aantal handige tips!

Ledstrips in de slaapkamer

Bij het bepalen van de slaapkamer inrichting is romantiek en sfeer vaak een van de belangrijkste eigenschappen die er gecreëerd moeten worden. Om dit te bewerkstelligen zijn ledstrips uitermate geschikt. Vooral de RGB ledstrips van LEDStripXL zijn een goede keuze. Je kan van deze ledstrips namelijk zelf de kleur bepalen die past bij je persoonlijke smaak. Ook is het mogelijk om eventueel een afstandsbediening op de ledstrips aan te sluiten, waardoor je de ledstrips kunt bedienen op afstand. Zo kan je bijvoorbeeld de lichtkleur aanpassen voor meer sfeer in de ruimte.

Ledstrips in de badkamer

We zien ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor ledstrups in de badkamer. Volkomen begrijpelijk, want de strips met led verlichting zorgen voor een sfeervolle uitstraling en zijn ook nog eens makkelijk te monteren. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de IP-waarde bij ledstrips in de badkamer. Deze waarde geeft de waterdichtheid van ledstrips aan. LedStripXL adviseert om te kiezen voor IP65 ledstrips bij toepassing in vochtige ruimtes, zoals in de badkamer.

Ledstrips in de keuken

De juiste verlichting in de keuken creëren kan best lastig zijn. Aan de ene kant wil je natuurlijk functionele verlichting, maar omdat de keuken vaak een belangrijke leefruimte in huis is wil je ook graag een sfeervolle verlichting. Ledstrips in de keuken zijn de ideale keuze. Je kan de verlichting namelijk per moment aanpassen. Op het moment dat je gaat koken kan je de verlichting extra functioneel instellen door gebruik te maken van een dimmer of afstandsbediening. Wanneer je sfeervolle verlichting wilt, kun je het licht gemakkelijk dimmen. LEDdirect.nl heeft talloze opties voor dimbare led strips. Dit kan zowel draadloos of via een app op je smartphone. Ze hebben een deskundige klantenservice die je hierover kan adviseren.

Reacties