Foto: signify-philips-tafellamp-uv-desinfecteert-1

Signify Benelux lanceert de Philips UV-C-tafellamp

De desinfecterende tafellamp helpt je huis op een effectieve manier te desinfecteren tegen virussen en bacteriën.

"Nu de wereld zich aanpast aan de uitdagingen en aan het 'nieuwe normaal' van de COVID-19-pandemie, dragen we bij aan de groeiende behoefte aan desinfectie door de introductie van onze Philips UV-C-tafellamp. Deze tafellamp, voorzien van Philips UV-C-lampen, kan een verschil maken door virussen (waaronder SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt) en bacteriën te inactiveren en zo onze woningen vrij te houden van schadelijke micro-organismen", stelt Mark van Zon, Directeur Consumenten bij Signify Benelux.

Doeltreffend en gebruiksvriendelijk

De zuiverheid van voorwerpen en oppervlakken thuis kan een groot effect hebben op onze gezondheid en ons welzijn, omdat we allemaal het risico lopen om virussen en ziektekiemen op te lopen of te verspreiden bij het aanraken van voorwerpen. UV-C-desinfectie is een bewezen en doeltreffende manier om virussen en bacteriën te neutraliseren. De desinfecterende Philips UV-C-tafellamp is gebruiksvriendelijk met een beknopt bedieningspaneel en ingebouwde stembegeleiding.

Aangezien de blootstelling aan UV-C schadelijk kan zijn voor de ogen en de huid, worden gebruikers door de ingebouwde stembegeleiding gevraagd om de kamer te verlaten voordat het licht aangaat. Bovendien krijgen ze extra bescherming door de ingebouwde sensoren die bewegingen van mensen detecteren en vervolgens de lamp onmiddellijk uitschakelen.

Desinfecteer je huis in een mum van tijd

Binnen een korte tijdsspanne deactiveert de desinfecterende Philips UV-C-tafellamp effectief virussen, bacteriën, schimmels en sporen die voor ongeziene gevaren in huis kunnen zorgen. De tijd die nodig is om een kamer in een huis te desinfecteren hangt af van de grootte van de ruimte en het soort oppervlakken of voorwerpen die in de kamer aanwezig zijn. Een woonkamer van gemiddelde grootte heeft ongeveer 45 minuten blootstelling aan licht nodig om te worden ontsmet, bij een slaapkamer duurt het 30 minuten en bij een typische badkamer duurt het ongeveer 15 minuten. Om ervoor te zorgen dat deze ruimten effectief worden gedesinfecteerd, gebruikt de Philips UV-C-tafellamp een dosis die hoger is dan de vereiste dosis om de meeste kiemen die zijn getest tegen blootstelling aan UV-C-licht te inactiveren

Alle bacteriën en virussen die tot nu toe zijn getest, reageren op UV-C-desinfectie. In laboratoriumtests reduceerden de UV-C-lichtbronnen de besmettelijkheid van SARS-CoV-2 (het virus dat COVID-19 veroorzaakt) op een oppervlak tot onder detecteerbare niveaus in slechts 9 seconden5.

Beschikbaarheid

De desinfecterende Philips UV-C-tafellamp is vanaf vandaag beschikbaar in de Benelux via de geselecteerde retailers coolblue en bol.com. Meer informatie kun je vinden op de website.

Reacties