Foto: 276402

Vernieuwende verlichtingsideeën: meer wooncomfort

Wat is er prettiger dan aan het eind van een vermoeiende dag op de bank te ontspannen?

Lichtaccenten kunnen daarbij zorgen voor nog meer beleving. Met het SIMIA woonprogramma biedt hülsta daarvoor alle mogelijkheden. Vitrines, hoekplanken, wandelementen e.d. kunnen met ontelbare ledverlichtingselementen worden uitgevoerd.

Lievelingsvazen of -sculpturen vinden een plaats op de glazen planken uit het SIMIA-programma die over de volle breedte worden belicht. Bijzondere kunstwerkjes krijgen een plaats in een vitrine met BlackMagic-glas. Zonder verlichting lijkt dit innovatieve materiaal ondoorzichtig, hoogglans zwart. Pas wanneer de verlichting wordt aangezet en het glas van de achterzijde wordt aangelicht, worden de vitrineplanken transparant. De verlichting kan daarbij zelfs in verschillende scènes worden geprogrammeerd zodat er met uiteenlopende lichtsferen kan worden gespeeld.

Slimme verlichting

Met TipTronic behoren gangbare lichtschakelaars tot het verleden. Een kleine sensor, die door een simpele aanraking wordt geactiveerd, schakelt de verlichting aan en uit. De programma's ELUMO II en MENTO beschikken bovendien over hülsta-bewegingslicht. Bijzonder handig voor 's nachts: wanneer de hand naar het nachtkastje wordt uitgestoken, schakelt de verlichting automatisch aan. Het licht volgt daarbij de handbeweging en zorgt zo voor oriëntatie in het donker.

Publicatiedatum: 22 april 2012

Lees hier meer over het creëeren van sfeer in de woonkamer met verlichting.

Voor meer informatie: www.huelsta.nl

Reacties