Foto: /274612.jpeg

Scotty - beaming you up into a new era

Maak kennis met de Scotty: een opvallend en minimalistisch lichtarmatuur dat met de architectuur versmelt.

Maak kennis met de Scotty: een opvallend en minimalistisch lichtarmatuur dat met de architectuur versmelt.

Modular creëerde samen met ontwerpers Couvreur & Devos een architecturale verlichtingsarmatuur, waarin een ultraplatte led-disc asymmetrisch is geplaatst. Een ingenieus scharniergewricht levert maximale rotatie en richtbaarheid op. Bedrading en scharnieren zitten naadloos geïntegreerd in het design. In combinatie met de geperfectioneerde fijne details is de Scotty een verrijking voor elke omgeving.

 

Scotty is een echte kameleon: zijn flexibele aard maakt het mogelijk om hem in zowel residentiële als professionele omgeving toe te passen. Er zijn twee varianten: Scotty en Scotty Adjustable.

Scotty
Bij de Scotty is de lichtbron gefixeerd en vormt daarmee een typische downlighter. De diepliggende leddisc, asymmetrisch geplaatst in de kelk, creëert een krachtige lichtstraal. Dankzij het brede oppervlak is er een betere afkoeling en schijnt het licht nooit hinderlijk in de ogen. Scotty heeft dankzij deze technische innovatie een hogere lumenoutput en een langere levensduur.

Scotty Adjustable
De Scotty Adjustable is door zijn richtbaarheid zowel in te zetten als downlighter en als wall washer. Het magische van de Scotty adjustable zit hem in de twee rotatiepunten: zowel de leddisc als de draaiplaat kun je onafhankelijk van elkaar bewegen. Een horizontale rotatie van 360° en een verticale inclinatie tot 60° zorgen voor een ongeziene richtbaarheid. Deze flexibiliteit garandeert een optimaal wallwasheffect of uitlichting van een wand.

Zowel Scotty als Scotty Adjustable kunnen op verschillende manieren worden ingebouwd, wat hun modulaire karakter extra benadrukt. Bij een volledige inbouw (ook wel trimless genoemd) loopt de armatuur naadloos over in het plafond alsof ze één geheel vormen. Deze randloze versie kan zowel worden ingebouwd in een verlaagd plafond als in een betonnen structuur. Alternatief is om te kiezen voor gedeeltelijke opbouw, bij deze installatie komt de armatuur minder diep te liggen waardoor een subtiele opstaande rand zichtbaar is tegen het plafond.

De unieke led-disc heeft een dikte van slechts 12,5mm, een flood of medium bundel, kleurtemperatuur in warm of neutraal wit en bovenal een zeer prettig lichtbeeld dankzij de 16 led’s die uit het zicht geplaatst zijn. Deze kenmerken zijn zeer enthousiast ontvangen bij haar introductie met de opbouwarmatuur Spock en krijgen nu vervolg in de inbouwarmatuur Scotty.

De Scotty is verkrijgbaar vanaf € 681,- incl. btw.

Publicatiedatum: 2 april 2012

Meer informatie: www.modular.nl

Reacties