Foto: 2018-05/Verlichting-industrieel-interieur.jpg

Mooie verlichting voor een industrieel interieur

Industrieel interieur staat voor stoer, authentiek en wonen met een rauw randje.

We zijn helemaal weg van deze woonstijl en je ziet de stijl steeds vaker terugkomen in huishoudens. Ruwe materialen van hout, maar ook beton en staal worden vaak ingezet om deze industriële uitstraling in huis te halen. De stijl is niet alleen veelzijdig, maar ook nog eens goed te combineren met andere invloeden. Dat maakt ook dat je er een twist aan kunt geven waardoor het industriële interieur zo persoonlijk wordt!

Kenmerken van een industrieel interieur

Je herkent een industrieel interieur aan de uitdrukking ‘less is more’; je treft een sobere uitstraling met functionele elementen en robuuste materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton, metaal en onbewerkt hout. Dat betekent niet dat deze woonstijl een koude beleving geeft, in tegendeel: het is ruimtelijk maar heel sfeervol! Een warm vloerkleed en leuke planten mogen ook niet ontbreken in het interieur. Ook is deze woonstijl overzichtelijk en harmonieus.

Industriële lampen

Lampen zijn echte eyecatchers bij deze woonstijl, daardoor is het de moeite waard om goed uit te pakken. De gloeilamp is de trend van dit moment, vooral de retrovariant is erg populair. Ook de fabriekslampen doen het erg goed om de industriële look te creëren; gebruik grove, grote hanglampen aan een ketting of een stoere driepoot als verlichting. Bijvoorbeeld deze mooie lampen uit het assortiment van Sweetlivingshop.nl. De juiste lampen maken de industriële uitstraling van de kamer helemaal af!

Bakstenen als sfeermaker

In een industrieel interieur is de kans groot dat je een bakstenen wand treft. Deze muur zorgt voor een sfeervolle uitstraling en maakt het meteen een stuk ruiger. Gelukkig is zo’n bakstenenmuur in een handomdraai geregeld: tegenwoordig heb je prachtig bakstenenbehang. Ideaal! Ook de gestucte muur met bewuste schadeplekken zien we vaak genoeg terug. Daarbij kun je meer invloed uitoefenen op de gewenste kleur: of het nu basic wit is of juist bijvoorbeeld diepblauw. Let er in ieder geval op dat je de verweerde slijtageplekken goed tot hun recht laat komen. Laat de gekozen kleur ook terugkomen in de accessoires die je kiest.

Decoratie in een industrieel interieur

Veel accessoires zal je niet aantreffen bij deze woonstijl waarbij zo min mogelijk decoratie gebruikt wordt. Als je al decoratie aantreft, dan zie je vooral de kleuren zwart, wit, bruin en grijs terugkomen. Bijvoorbeeld in fotolijstjes, lampen, kaarsen en spiegels. Dit zorgt voor een mooi geheel.
Bij industrieel wonen draait eigenlijk alles om het gebruik van de juiste materialen. Veel plezier bij het (her)inrichten van de woning!

Reacties