Indirecte verlichting


Indirecte verlichting is een echte sfeermaker en creëert een extra ruimtelijk effect.

Van lineair strak tot organisch, als up- of downlighter, één ding is zeker: ze versterkt de architectuur. Dankzij de compacte ledverlichting heb je bovendien een energiezuinige oplossing en is een lange levensduur gegarandeerd.

Wat is indirecte verlichting?

Met indirecte verlichting is de lichtbron – in tegenstelling tot directe verlichting – niet zichtbaar. Het licht wordt via weerkaatsing van de lichtbron op plafond, muur of vloer verspreid. Ideaal dus om schaduwen en verblinding door de lichtbron te vermijden en een gelijkmatige verspreiding van het licht tot stand te brengen.
Indirecte verlichting is ideaal als sfeerverlichting en om een extra ruimtelijk effect te creëren in het interieur. Maar, ze kan evengoed dienst doen als algemene verlichting in een ruimte.

De vijf voordelen van indirecte verlichting

1. Sfeer en gezelligheid

Indirecte verlichting is een ideale sfeermaker in elk type interieur. Van klassiek, landelijk tot lineair strak of organisch en dit als up- of downlighter. Één ding is zeker: ze versterkt de architectuur.

2. Ruimte optisch groter

Met indirecte verlichting worden muren, plafonds en zelfs de vloer stijlvol opgelicht. Door de weerkaatsing van het licht wordt zo een extra ruimtelijk effect gecreëerd. Met kleur kan je de verlichtingselementen accentueren en de architectuur extra benadrukken. Geschilderd in dezelfde kleur als de muur, wordt de verlichting helemaal één met de ruimte.

3. Egaal licht zonder schaduw

Als lineaire verlichting verspreidt indirecte verlichting een perfect schaduwvrije lichtstrook. Dit zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en garandeert een egale, gelijkmatige manier van verlichten.

4. Verhoogd visueel comfort

Bij indirecte verlichting is de lichtbron niet zichtbaar. Hierdoor wordt verblinding door de lichtbron uitgesloten.

5. Integratie van energiezuinige ledverlichting

Dankzij de integratie van ledverlichting heb je een compacte, energiezuinige oplossing. Ledverlichting is bovendien veel duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele verlichting.

Meer tips? Ga naar Orac Decor®: kroonlijsten, plinten & indirecte verlichtingsprofielen met meerwaarde voor jouw interieur

AANBEVOLEN

Verlichting in je woonkamer: tips en trucs

Een overzicht van verschillende soorten verlichting en welke lampen je in huis m...

5 verschillende woonstijlen en de perfecte hanglampen daarvoor

Handige tips die je helpen bij de zoektocht naar fantastische verlichting voor b...

1001ledlampen.nl

Ruime keuze in ledverlichting en ledlampen o.a. LED lampen, LED spots, LED panel...

Stoere lampen, klaar om op te hangen

Naast de onderdelen van lampen die je bij ons kunt bestellen om je eigen lamp sa...

Lampenkappen

Lampenkappen

Met deze makkelijke tips koop jij straks altijd de juiste ledlamp

DE BESPAAR WEKEN: Eindelijk een duidelijke uitleg over het verschil tussen ledve...

Advertentie