Een maximaal minimalistisch design: Modular introduceert Pista

Als je de grenzen van minimalistisch design verlegt en combineert met grootse technologie, dan resulteert dat in Pista. 

25 September 2018

Maak kennis met de nieuwste, sexy armatuur van Modular Lighting Instruments.

De huidige interieurtrends hebben één ding gemeen: personalisatie. Stijl maak je zelf. Bij Modular geloven ze ook in deze opvatting. Individuele expressie is er de motor van creativiteit. Zo kwam Pista tot stand.

Magnetische rail

Pista is een dunne, magnetische rail (verkrijgbaar in 1, 2 of 3 meter; wit of zwart) die volledig aanpasbaar is, zowel qua lengte als configuratie. Wat de lengte betreft: dankzij de 180° connector maak je met Pista lijnen die bijna tot in het oneindige kunnen doorlopen - met modules beginnend vanaf 500mm en die gaan tot een indrukwekkende 2500mm.

Voor de configuratie kun je bij de rail van amper 20mm breed lineaire LED-verlichting gebruiken, alsook spots, die als accentverlichting dienen. Of beide door elkaar, gecombineerd op de magnetische rail. Gewoon in de rail schuiven en klaar!

Modular 1

Pista is ook beschikbaar als hangarmatuur. Met de twin bracket combineer je twee rails, voor extra dynamiek.

Nieuwe technologie: night light

Bovendien introduceert Modular met Pista ook een nieuwe technologie: een night light module. Deze maakt van Pista een 'vermomde' armatuur: als het licht aan staat, krijg je een zachte sfeerverlichting door het gebruik van zwart polycarbonaat. Staat het licht uit, dan lijkt het een elegante decoratie op de muur of op het plafond. Dankzij de coverplaat zit het draadwerk netjes verborgen. Wat overschiet is een net en dun profiel. Bevestig Pista aan de muur of het plafond (verzonken of opbouw) of installeer hem als hangende armatuur. Bij die laatste optie kun je meerdere rails naast elkaar gebruiken, door de introductie van een twin bracket, een dubbele beugel die rails samenhoudt. Creëer unieke, symmetrische en asymmetrische configuraties en combineer algemene verlichting met accentverlichting, op dezelfde rail of op parallelle modules.

Modular 2
Modular ontwikkelde miniatuurspots voor Pista: Médard en Marbulito.

Miniatuurspots

Samen met de slanke Pista, introduceert Modular enkele miniatuurspots: Médard en Marbulito. Deze kleine spots kunnen met groot gemak waar dan ook op de magnetische rail geplaatst en verplaatst worden. Gebruik ze als alleenstaande spot of combineer ze met de lineaire LED. Beide roteren 360°. Bovendien kantelen ze: Médard 360°, Marbulito 50°. De samenstellingen zijn dus eindeloos, ook na installatie.