Design in bloei: Tulip van Studio Kees en Modular Lighting Instruments

Modular Lighting Instruments en Studio Kees lanceren nieuwe plafondlamp geïnspireerd op een tulp.

01 Augustus 2020

Tulpen mogen dan onze nationale trots zijn, ook over de landsgrenzen heen staat deze bloem bekend om haar Nederlandse roots. Sierlijk in z’n eentje, in een speelse compositie met twee of een volle ruiker – net als z’n organische evenknie laat de nieuwe Tulip van Modular L.I. zich stylen zoals je wil. Met deze hanglamp ontworpen door Studio Kees in een ontluikende en bloeiende versie – resp. Blossom en Bloom – breidt Modular L.I. haar gamma verlaagde plafondlichten uit.

Eigen haard is goud waard

Dat moeten de heren van Studio Kees gedacht hebben bij het design van een nieuwe verlaagde plafondlamp voor Modular L.I. Het Nederlandse designduo uit Rotterdam – bestaande uit de studievrienden Jaap en Odin – gaat in hun ontwerpen altijd op zoek naar wat ze zelf ‘advanced minimalism’ noemen: strakke lijnen met een twist zodat het nooit saai wordt. Zo is er nu dan ook Tulip. Geïnspireerd op de oerhollandse tulp, een symbool waarmee elke Nederlander is grootgebracht, komt Tulip in twee uitvoeringen: Blossom met aflopend design voor een intiem en gefocust lichtresultaat, en Bloom in een kelkvormig design voor een uitbundige algemene verlichting. Twee complementaire vormen om naar believen een prachtig boeket te vormen.

Tulip volgt de slanke lijnen van de tulp: de lange hals, zachte overgang naar de kelk en strakke vormen van de bladeren. De puurheid van het ontwerp is doorgetrokken in het kleurgebruik: Tulip is beschikbaar in de combinaties wit/wit, zwart/zwart, wit/goud en zwart/goud, waarbij het goud een knipoog is naar de gele binnenkant van tulpenblaadjes. Naast het spelen met de vorm van Tulip Blossom of Tulip Bloom voor een apart lichteffect, kan je dus ook kiezen voor warmere, fellere of meer ingetogen weerkaatsing.

Voor wie geen mogelijkheid tot inbouw in de plafond heeft, komt de Tulip in een surface-versie, met cilindervormige energiedoos van 4,8 cm hoog die alle bedrading behuist. Heb je die ruimte wel en wil je het liever vlak met de plafond mee, kies dan voor de recessed-versie met inbouwenergiedoos. Tulip komt met een zwart snoer en E27-socket waarbij het mogelijk is voor dimbare HUE-lampen te kiezen. Daarmee laat je Tulip meegaan met het ritme van de dag: open bij fel daglicht, gesloten bij het warme licht van de ondergaande zon.

Veelzijdig in al zijn eenvoud is Tulip de ideale compagnon om zowel privé-, horeca- en commerciële ruimtes op te fleuren.

Meer informatie: www.dmlights.nl en studiokees.nl

 

Reacties