Foto: 2015/persoonlijke-wanddecoratie.jpg

Tips voor persoonlijke wanddecoratie

Wanddecoratie is pas echt geslaagd als het goed past bij de inrichting en tegelijkertijd iets verteld over de bewoner(s) van het huis.

Opvallend behang, een zelfgemaakt schilderij of een foto op canvas zijn enkele voorbeelden waarmee je een wand kunt decoreren. Opvallend en uniek behang is iets anders dan een saai streepje of onopvallend stipje. Uniek behang laat de bezoeker in een oogopslag zien wat jouw individuele smaak is.

Een fotocollage

Foto’s van familie, oud en jong, vastgelegd op speciale momenten of gewoon tijdens de dagelijkse bezigheden. Je kunt ze allemaal een eigen lijstje geven en ophangen of neerzetten op een speciale plaats. Van al deze foto’s een collage maken is echter ook een mogelijkheid. Je kunt de fotocompositie alvast met behulp van een computer samenstellen en uit laten printen (bijvoorbeeld op linnen). Een andere mogelijkheid is het opplakken van de foto’s in een vooraf bepaalde vorm. Denk hierbij aan een hart, een letter of een symbool.

Hobby en interesse

Een mooie spreuk, een foto van je favoriete vakantieplek of toch die snelle auto uit je dromen. Al deze dingen vertellen is iets over jezelf en zijn zeker de moeite waard om een mooi plekje aan de wand te veroveren. Het combineren van je geliefde foto met een bijpassende tekst is ook nog een mogelijkheid. Zoals je leest, er zijn mogelijkheden genoeg om een muur of wand op te vrolijken en helemaal eigen te maken. En als je dit extra voordelig wilt doen, is het slim om de kortingscodes in de gaten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld 20% korting krijgen met de Albelli kortingscode.

De open kast

Een open kast, gemaakt naar eigen ontwerp is de nieuwste trend. Je kunt deze laten ontwerpen en vervaardigen door een meubelmaker, of zelf samenstellen. Bedenk vooraf heel goed wat je er allemaal in kwijt wilt en pas de stevigheid van het ontwerp daarop aan. Boeken zijn bijvoorbeeld zwaarder dan een verzameling bierglazen. Ben je van plan om veel decoratief materiaal in de kast te zetten, houd dan rekening met de kleur van de achterwand.

Vitrine

Er is een tijd geweest dat we de vitrine in een hoek van de kamer plaatsten om deze meteen vol te zetten met glaswerk, gewonnen bekers of een verzameling olifantjes. Tegenwoordig is de vitrine echter een blikvanger en wordt deze voornamelijk gevuld met speciale objecten waar een verhaal bij hoort. Denk hierbij aan een beeldje dat je hebt meegenomen van een vakantie, de eerste bril van je overgrootvader of je lievelingsboek.

Decoreren met planten

Heb je bovenstaande tips gelezen, dan weet je nu dat het niet moeilijk is om een saaie wand te decoreren. Heb je weinig ruimte, dan kies je voor uniek behang of een mooie verzameling van foto’s en/of afbeeldingen. Is voldoende ruimte, dan is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een kast of een vitrine. Eén mogelijkheid is echter nog niet genoemd en dat is decoreren met planten. Houd je van groen, koop dan een plantenladder, -tafel of -rek, zodat je lievelingsplanten alle ruimte krijgen om door te groeien.

Reacties