Foto: 2016/Behang-Fotobehang.jpg

Fotobehang als toonzetter in je interieur

Van een eigen foto of een kant-en-klare afbeelding van een fotobehangsite een muurvullende wanddecoratie laten maken, we gaan het steeds meer zien.

De kwaliteit wordt ook steeds beter. Misschien herinner je nog wel de muurposters van een jaar of twintig geleden. Je had de keuze uit een, veel te groen en blauw, palmenstrand, een panoramablik over de skyline van New York en die bekende foto van een paar knappe bouwvakkers uit de 19e eeuw die op een grote stalen H-bint gevaarlijk hoog boven een bouwput zitten. Tegenwoordig kan je, voor niet al te veel geld, laten maken wat je wilt. Je kan de wandvullende foto net zo groot laten maken als de pixeldichtheid van de afbeelding toelaat en je hebt keuze uit meerdere behangsoorten. Iedere papier- of foliesoort heeft namelijk zijn eigen specifieke uitstraling.

Fotogeschikte behangsoorten

Op zich kan een foto overal op geprint worden. Voor foto behang wordt er daarom niet alleen gebruik gemaakt van papier. Ook canvas en met weefsel versterkt vinyl waarop vervolgens een print op maat van de muur aangebracht wordt, vallen onder de categorie behang van een foto. Over het algemeen wanneer we een keuze moeten maken bij een fotobehangshop gaat het om de volgende materialen:
- ECO vliesbehang. PVC-vrij vliesmateriaal dat geen formaldehyde of andere zware metalen bevat.
- Vlies fotobehang. PVC-vrij maar voorzien van enkele chemische toevoegingen voor een duurzamere foto.
- Zelfklevend behang speciaal voor foto's. Een vinylproduct dat je nog het beste kan vergelijken met een sticker.
- Airtex folie. Een product waarvan de kwaliteit niet te vergelijken is met dat van gewoon behang waarop een foto geprint wordt. Vanwege de vrij hoge aanschafprijs zien we dit nog voornamelijk in openbare gebouwen, bedrijven en instellingen.

Creëer je eigen atmosfeer met een wandvullende foto

Fotobehang geeft je de vrijheid elke sfeer te creëren die je wilt. Je doet er echter wel verstandig aan in de stijl van je meubels te blijven. Het mooiste is eigenlijk als je de afbeelding op de muur al kan kiezen voordat je de rest van je interieur aanschaft. Zo kan je een mooie balans maken tussen dat wat in de kamer staat en wat er op de wand te zien is. Op deze manier komt ook de diepte van de foto beter tot zijn recht en verwordt de afbeelding als het ware een verlengstuk van de kamer. Tip: Belicht de wandvullende foto niet met direct licht. Ten eerste maakt dat de afbeelding vlak en daarnaast ga je alle oneffenheden en in het slechtste geval, zelfs de pixels zien.

Reacties