Foto:  Uwglasvezelbehanger.nl

De nieuwste vorm van behangen!

Vandaag de dag wordt in de bouw een relatief nieuwe vorm van behangen gebruikt. Het gaat hier om glasvezelbehangen.

Normaal wordt behang gemaakt van papier maar in bij deze soort worden glasvezels op een bepaalde manier verweven en vervolgens samengeperst. Het resultaat hiervan is dat de glasvezels een zeer fijn maar ook sterk gaas vormen. Het patroon van dit gaas zie je echter wel terug op de wand. Nu heeft er een ontwikkeling plaats gevonden die het mogelijk maakt om glasvezel behang aan te brengen zonder het gaaspatroon te zien op de wand. Het gaat hier om het zogenoemde renovlies behang.

Renovlies behang

Bij renovlies, ook wel bekend als glasvlies behang, is de structuur niet zichtbaar. Voor de consumenten die liever een gladde en strakke wand willen is dit product natuurlijk zeer interessant. Renovlies behang beschermt de wanden van uw woning. Toch moet het niet gezien worden als vervanger van stucwerk maar als de beschermer. De stucwerk beschermer verkleint de kans op scheuren en oneffenheden drastisch. Het resultaat hiervan is dat de consument jaren kan genieten van een prachtige gladde wand.

Positieve kenmerken

Na onderzoek is gebleken dat het renovlies behang zowel hygiënisch als allergievrij is. De reden hiervoor is dat er geen organismes in de ondergrond kunnen nestelen. Ook zijn er nog extra maatregelen die getroffen kunnen worden om de wand langer mooi te houden. Hier kan gedacht worden aan een extra laag verf die gemakkelijk gewassen kan worden. Zo blijft de wand nog langer mooi, ook wanneer er ongelukjes plaatsvinden.

Het beste resultaat

Toch zijn er wel verschillen in de kwaliteit van renovlies, De consument wordt dan ook geadviseerd om vooraf goed onderzoek te doen om zo de beste kwaliteit in huis te hebben. Sommige merken renovlies beschikken namelijk ook over het ISO certificaat. Dit houdt in dat het behang brandvertragend werkt . Dit draagt natuurlijk bij aan de gehele veiligheid van het huis en zo dus ook de consument. Tot slot is het renovlies behang vrij van schadelijke stoffen. Dit maakt het renovlies behang nogmaals aantrekkelijker. Voor meer informatie, raadpleeg Uwglasvezelbehanger.nl.

Reacties