Foto: Glasvezelbehang-bron_renovlies-behanger_nl

Wat is renovlies behang?

In de afgelopen jaren ben ik honderden behangers op de bouw tegengekomen. Het valt mij op dat er maar weinig behangbedrijven zijn die het vak echt verstaan.

Theo 23 Januari 2023

Wat is renovlies behang?

Al meer dan 20 jaar werk ik met renovlies behang voor nieuwbouw. Als eigenaar van Behangservice Nederland heb ik dan ook alle soorten muren wel een keer gezien.

In de afgelopen jaren ben ik honderden behangers op de bouw tegengekomen. Het valt mij op dat er maar weinig behangbedrijven zijn die het vak echt verstaan.

Renovlies is namelijk een behangsoort die niet te vergelijken is met normaal behang. Ik wil u hier graag uitleggen welke factoren een rol spelen om een strakke look te realiseren.

Ook attendeer ik u erg graag op dat wij momenteel een actie hebben per m2. Om hier gebruik van te maken kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Waarom Renovlies behang?

Renovlies is behang dat muren beschermt tegen haarscheurtjes. Scheuren ontstaan bij nieuwbouwwoningen vanwege een aantal redenen:

  1. Muren zetten uit en krimpen gedurende 5 jaar
  2. Heijen in een straal van 5 km zorgt voor muurtrillingen

Er gebeurd veel om u heen bij nieuwbouwprojecten die op het blote oog niet zijn waar te nemen. Toch zijn het dingen waar u rekening mee dient te houden.

Zeker als u niet elk jaar te maken wilt krijgen met de terugkerende kosten van een stucer. Herstelwerkzaamheden zijn namelijk niet goedkoop.

Wat is belangrijk om vooraf te weten?

In eerste instantie moet er gekeken worden naar de staat van uw wanden. Bij nieuwbouwwoningen leveren aannemers muren op verschillende wijzen op:

Klasse A

Dit is het hoogste afwerkingsniveau. In dit geval zullen de naden zijn afgewerkt over de totale wand. Ook is er een dunne filmlaag aangebracht. Dit zorgt voor een glad oppervlak om te kunnen Renovliezen.

Dit soort afwerkingen worden bij een gipsplaat toegepast voor zijdeglans en hoogglans verfsystemen. Het is ook zeer geschikt voor dun behang.

Bij dit soort muren zijn de renovlies kosten het laagst omdat er geen extra werkzaamheden verricht moeten worden.

Ontdek de belangrijkste verschillen met glasvezelbehang.

Klasse B

Dit komen wij het meeste tegen bij nieuwbouwwoningen. De schroefgaten en naden zijn dan gevuld en gefinisht. De wanden hoeven alleen nog licht opgeschuurd te worden om het behang er strak op te krijgen.

Klasse C

Als de muren op deze manier zijn opgeleverd dan dienen er nog een aantal dingen te gebeuren. Wij adviseren klanten dan altijd om fimlaagje aan te brengen.

Het verhoogt de prijs per m2 wel maar het is de enige manier om goede resultaten te halen.

Wanneer is een nieuwbouwmuur behangklaar of sausklaar?

Zodra nieuwbouwmuren klasse A of B zijn. Alleen dan zijn ze geschikt om te behangen met reno vlies en/of te schilderen.

Renovlies behang kopen

Het is een illusie om te denken dat u zelf professioneel kunt plakken. Gemiddeld duurt het drie jaar voordat wij iemand pas zelfstandig laten behangen.

Uiteraard krijgen veel woningbezitters het behang wel op de muren maar niet zoals wij. Er is namelijk een jarenlange ervaring nodig om het op stucwerk te laten lijken.

Alleen door naadloos het aan te brengen krijgt u die strakke afwerking. Bij een goede renovlies behanger moet u op neuslengte kijken om ergens naden te kunnen zien.

Het verbaasd mij dan ook dat sommige huisbezitters willen besparen op een behanger. Mocht u willen bezuinigen dan zou ik dan doen op het schilderwerk.

Schilderen is namelijk vele malen makkelijker dan behangen. De kans dat u dit zelf kunt doen is veel realistischer.

Het sauzen van Renovlies

Een muur is echt niet mooi als deze niet gesaust of gespoten wordt. Dit komt omdat Renovlies behang een rauwe afwerking heeft.

Het mooist resultaat krijgt u met 9010 of 9016 verf. Dit zijn twee verschillende wit soorten die beide geschikt zijn om het gewenste resultaat te behalen.

In de praktijk merken wij vaak dat de meeste mensen de woning compleet wit willen. Enkele muren willen ze dan in een mooie of aparte kleur.

Het is voor ons geen enkele probleem om met kleuren te werken of kinderkamers te voorzien van een leuk behangprintje. Dit hoort er een beetje bij.

Spuiten of schilderen?

Dit is een beetje afhankelijk van uw budget. Spuitwerk is net iets duurder dan sauzen. Toch vinden wij de resultaten nagenoeg gelijk.

De afwerking bepaald alles

Buiten renovliesbehang of sauswerk, kitten wij aan het einde van de klus ook alle wanden professioneel af. Hierdoor knallen muren en plafond er echt uit!

Deze werkwijze zorgt ervoor dat de resultaten praktisch lijken op die van stucen. Bekijk ook onze voor en na foto's om een goed beeld te krijgen van het eindresultaat.

Behangservice Nederland garandeert de beste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Stucen of Renovlies: wat is het verschil?

Zoals Bouwsector Nederland in zijn blog al aangeeft is stucen niet echt geschikt voor nieuwbouw. Dit komt omdat de muren continue in beweging zijn.

De eerste jaren krimpen en zetten de wanden en plafonds uit. Doordat ze dit doen komen er haarscheurtjes. Dit is verschrikkelijk om te zien wanneer u veel geld heeft uitgegeven.

Natuurlijk kan het telkens worden hersteld maar hier zitten hoge kosten aan. Door te werken met Renovlies behang zijn uw muren jarenlang beschermt.

Enkele voordelen van Renovlies

Dit zijn enkele redenen waarom Renovlies behang wellicht de beste optie is:

1. Goedkoper dan stucen

De prijzen om een woning compleet af te werken liggen bij Renovliesbehang ongeveer 25% goedkoper dan bij stucen.

2. Zeer stevig en scheurt niet

Al geven wij standaard een garantie van één jaar bij Renovliezen hebben wij klanten die het al 20 jaar op de muren hebben zitten.

3. Het is overschilderbaar

Behangservice Nederland heeft meerdere klanten die Renovlies al 10 of 20 jaar erop hebben zitten. Om de zoveel jaar krijgen wij gewoon een telefoontje dat er geschilderd moet worden.

Dit doen wij tegen een goedkope m2 prijs voor onze vaste klanten. Door dit te doen blijven de muren net zo strak als de eerst keer toen wij het deden.

Het oogt precies het zelfde als stuc

Dit is wel afhankelijk van de behanger die inhuurt. Zoals eerder gezegd kennen wij maar enkele behangbedrijven die (na onze maatstaven) een hoge kwaliteit bieden.

Met alle respect voor Werkspot en Marktplaats maar daar gaat u hoogstwaarschijnlijk niet de kwaliteit krijgen waarop u hoopt.

Waarom geen glasvezelbehang of vliesbehang?

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om een nieuwbouwwoning te behangen. Toch vinden wij Renovlies behang de beste keuze om te gebruiken.

Glasvezelbehang gebruiken wij ook wel bij nieuwbouw maar eerder bij een renovatie project. Het werkt namelijk oneffenheden weg wanneer er gewerkt wordt met de juiste dikte.

Persoonlijk vind ik de hoeken mooier bij Renovliesbehang. We bieden beide tegen dezelfde vierkante meter prijs dus met dat betreft is het wel gewoon mogelijk.

Waarom zijn jullie goedkoper dan andere behangbedrijven?

De hoofdreden is de manier waarop wij inkomen. Op verschillende locaties in Nederland hebben wij loodsen vol met Renovlies behang en hoogwaardige latex.

Hoe groter er wordt ingekocht hoe meer korting de leverancier geeft. Wij hebben er voor gekozen om uitsluitend te werken met A kwaliteit maar dit wel goedkoop aan te bieden.

We zetten op deze manier onze positie als marktleider veilig. Onze klanten willen de goedkoopste prijs maar wel het mooiste werk. Die combinatie bieden wij al vele jaren.

Wat kost Renovlies behang per m2?

Iedereen die online zoekt wil altijd eerst even de kosten en voorwaarden weten. Dit begrijpen wij volledig. Vanwege deze reden bieden wij gratis en geheel vrijblijvend inzicht in de mogelijkheden.

Schrijf u bij ons in en ontvang per mail de Renovlies offerte binnen 24 uur.

Reacties