Foto: Wat_is_het_verschil_tussen_renovlies_behang_en_stucwerk

Wat is het verschil tussen renovlies behang en stucwerk?

De muren van je huis geven het een aparte persoonlijkheid. Het mooiste is dat je de kleuren en texturen kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

Guido van Loon

Je kunt het ontwerp van je kamer veranderen door simpelweg aandacht te besteden aan de muren, zoals het spuiten van latex

Als je op zoek bent naar een unieke manier om jezelf te uiten, dan zijn textuurverven of wandbekleding de meest voorkomende opties. Alles wat je moet weten over de twee, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen, is in dit artikel te vinden.

Textuurverf en behang: Wat is het verschil?

Bij de keuze tussen textuurverf en behang voor het interieur van je woning is het onderscheid tussen beide van cruciaal belang.

Tijd om voor te bereiden

Als je begint met een lege muur, is de voorbereidingstijd voor structuurverf niet al te lang. Je kunt meteen beginnen. Als er verf op de muur zit voordat u de nieuwe structuurverf aanbrengt, schraap dan de oude verf af, egaliseer eventuele scheurtjes en breng de primer aan. Het kan tot 24 uur duren voordat dit gebeurt.

Renovlies behang duurt bijna net zo lang om voor te bereiden als structuurverf als je begint met een lege muur. Het muuroppervlak moet worden geëgaliseerd voordat er nieuw behang kan worden aangebracht. De hoeveelheid tijd die dit in beslag neemt, wordt bepaald door het soort lijm en het gebruikte behang.

Gebruik

Het is eenvoudig om textuurverf aan te brengen als het is voorbereid. Echter, om de juiste afwerking te krijgen, moet je ten minste twee lagen aanbrengen, vooral als je een kwast gebruikt. 

Behang is handiger in het gebruik. Het enige wat je nu nog moet doen is de lijm op de muur aanbrengen en het papier ophangen. Daarna kan de lijm tot 24 uur nodig hebben om te drogen. 

Levensduur

Textuurverf:

  • Je kunt kiezen uit verschillende duurzame coatings, zoals glanzend en half glanzend.
  • Satijn verven zijn goed voor deuren en buiten gebieden van het huis, omdat ze vocht, weersveranderingen, en andere factoren te tolereren.

Renovlies behang:

  • Behang heeft een lange levensduur. Het is zelfs bestand tegen de slijtage die kinderen en honden kunnen veroorzaken.
  • Behang is perfect voor delen van het huis die regelmatig worden gebruikt, zoals slaapkamers en woonkamers.

De prijs

In vergelijking met behang is textuurverf kosten-effectiever. Dit zijn de totale kosten, die zowel gereedschap als arbeid omvatten. Textuurverf kan worden aangebracht met een paar gereedschappen en vereist niet veel kennis.

De prijs van behangpapier wordt bepaald door het type dat je kiest. Behang vereist daarentegen het gebruik van specifieke gereedschappen en apparatuur. Je hebt ook mensen nodig met ervaring in de woningbouw. De totale kosten stijgen als gevolg hiervan.

Onderhoud is essentieel

Het kan nodig zijn de muur opnieuw te verven als de verf gebarsten of onzuiver is geworden. Er zijn afwasbare verven verkrijgbaar.

Het herstellen van slijtage is eenvoudiger als hetzelfde soort behang beschikbaar is, omdat je het getroffen gebied alleen maar hoeft op te lappen. De meeste behangsoorten zijn schrobbaar, waardoor ze gemakkelijk schoon te houden zijn.

Reacties