Foto: 2021/latex-spuiten-beter-alternatief-muren.jpg

Waarom latex spuiten een beter alternatief voor je muren is

Veel mensen laten de muren in huis stucen en gaan dan zelf verven. Maar wist je dat er ook een andere manier is om de muren een strakke look te geven?

Guido van Loon

Namelijk door de wanden te laten spuiten met latexverf. In dit artikel lees je meer over de voordelen van latex spuiten.

Strak en streeploos resultaat

Als je de muren door een specialist laat spuiten met latexverf, ben je verzekerd van een strak resultaat. Bij het gebruik van een verfkwast heb je een grotere kans op strepen – zeker als je het klusje als onervaren thuisklusser zelf doet. Latex spuiten is 100% streeploos en zowel geschikt voor wanden als voor het plafond.

Sneller dan een verfroller

Een ander groot voordeel van latex spuiten is dat het weinig tijd kost. Een professional kan de muren en plafonds vaak al binnen 2 dagen helemaal strak opleveren. Het proces is gemiddeld 5 keer sneller dan traditioneel verven met een verfroller.

Latexverf blijft lang mooi

Latexverf van hoge kwaliteit is slijtvast en blijft erg lang mooi. Als het professioneel is aangebracht, zal de verf goed dekken en nog jaren als nieuw ogen. Er zijn daarnaast latex soorten die je extra gemakkelijk schoon kunt maken.

Keuze uit veel kleuren

Hoewel helder wit en crème erg populair zijn, heb je de keuze uit nog veel meer kleuren. In principe kun je iedere beschikbare RAL kleur op de muren en plafonds laten spuiten. Zo kun je het kleurenpalet perfect aanpassen op jouw woonstijl en inrichting.

Renovlies behang

Voor het spuiten van latex op de muren, is er sausklaar stucwerk nodig als basis. Op deze manier krijg je namelijk een perfect strak resultaat. Bij een nieuwbouwwoning is stucwerk niet altijd mogelijk. Als de woning jonger is dan twee jaar, kunnen de muren en plafonds nog krimpen. Door deze bewegingen kunnen er snel scheurtjes ontstaan in het nieuwe stucwerk. Dat is natuurlijk zonde! In zo’n geval is het verstandig om te kiezen voor renovlies behang. Dit behang is scheur-overbruggend en blijft ook mooi glad wanneer het nieuwbouwhuis nog ‘in beweging’ is. Het behang heeft dezelfde strakke uitstraling als een gestucte muur. Na het aanbrengen en drogen kan er direct latex overheen gespoten worden.

Persoonlijk advies

Twijfel je of latex spuiten een goede optie is voor jouw woning? Weet je niet zeker of het stucwerk sausklaar is of dat je beter renovlies behang kunt laten aanbrengen? Vraag om persoonlijk advies bij een specialist en bespreek de mogelijkheden.

Reacties