Profielfoto van Deens
Deens
Geerkade 21, 4871 CK ETTEN-LEUR
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Uniek keramiek van Urban Nature Culture

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om de bronnen en het proces achter de producten die we aanbieden te kennen.

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om de bronnen en het proces achter de producten die we aanbieden te kennen. Daarom willen we je in dit blog graag meenemen in het productieproces van de keramiek van Urban Nature Culture en wat er gebeurt in hun fabrieken in Portugal!

Where the magic happens

Hier werken dagelijks bekwame vakmannen die 200 mallen per dag laten drogen. Hoe langer de klei in de mal blijft, hoe dikker de wand van de vazen ??of mokken zal zijn. Het keramiek droogt vervolgens in grote rekken in de fabriek, zodat de lucht vrij rond elk stuk keramiek kan circuleren. Na het uitdrogen worden de ruwe randen en oneffenheden weggeschraapt of gladgestreken met een natte spons. Na het drogen en het afwerken van de randen wordt het keramiek geglazuurd. Al het keramiek is afgewerkt met een keramische coating, waardoor de uitstraling van de potten en kannen een decoratieve esthetiek krijgt. Tevens maakt het het keramiek op deze manier ook waterdicht.

Ben je ook fan van het keramiek van Urban Nature Culture? Op DEENS.NL shop je de nieuwste collectie van dit bijzondere en milieuvriendelijke woonmerk.