Foto: 0-2023/Planten-kantoor-wonen-nl.jpg

Stijlvol succes met mooie en ergonomische kantoormeubelen

Kantoormeubels vormen de ruggengraat van een productieve werkomgeving en verdienen daarom minstens dezelfde aandacht en zorg als onze huiselijke interieurs.

Claudia Gharbi 18 November 2023

In huis willen we graag een gezellige sfeer creëren met mooie meubels en accessoires, maar ook op kantoor – waar veel mensen een aanzienlijk deel van hun tijd doorbrengen – is het belang van goede meubels niet te onderschatten.  

Kantoormeubelen mogen geen ondergeschoven kindje mogen zijn, want deze meubels zijn eerder een essentieel onderdeel van het creëren van een inspirerende en comfortabele werkplek. Het investeren in hoogwaardige kantoormeubelen is dus niet alleen een statement van professionaliteit, maar ook een bijdrage aan het welzijn en de productiviteit van degenen die er dagelijks gebruik van maken. Zo creëer je een optimale werkplek. En tegenwoordig kun je kantoormeubelen ook heel eenvoudig online bestellen. Zo heb je in een mum van tijd je meubels geleverd op de werkplek. In alle kleuren en maten. Vind je monotone zwarte en grijze bureaustoelen saai? Ga dan voor designmeubelen en omarm de kracht van kleur. Denk aan bureaus in gedurfde tinten, stoelen in levendige kleuren die een statement maken en accessoires die de ruimte laten bruisen van energie. Deze kleurenexplosie maakt van het kantoor niet alleen een plek om te werken, maar ook een omgeving die het humeur ongetwijfeld een boost geeft. 

Actief en ergonomisch werken

De keuze voor stijlvolle en doordachte kantoormeubelen is niet alleen een investering in de efficiëntie van het werk, maar dus ook in het creëren van een inspirerende en aangename atmosfeer waarin innovatie en samenwerking gedijen. Maar laten we eerlijk zijn, stijl is niet alles. Comfort en functionaliteit zijn minstens even zo belangrijk in een wereld waar we uren achter ons bureau doorbrengen. Gelukkig is de trend van design kantoormeubelen niet alleen gericht op uiterlijk. Neem bijvoorbeeld ergonomische bureaustoelen die je rug omhelzen of in hoogte verstelbare bureaus voor die staande vergaderingen voor de beste lichaamshouding. Of wat denk je van een bureaufiets? We weten ondertussen allemaal wel dat te lang stilzitten gezondheidsklachten kan opleveren, maar door de bewegingen op deze actieve stoel worden die juist worden tegengegaan. En als je fietsend leest, kun je ook sneller lezen, is bewezen uit onderzoek van TNO. Door de beweging stimuleer je de doorbloeding waardoor suiker en vet verminderd wordt. En bloed en zuurstof bereiken zo beter de hersenen waardoor je scherp blijft. Deze meubelen bewijzen daarom dat je geen concessies hoeft te doen tussen comfort en elegantie. 

Slim investeren: gebruikte kantoormeubelen

We zijn tegenwoordig steeds meer met het milieu bezig en onze ecologische voetafdruk. We zoeken naar allerlei manieren om het milieu te besparen. En daar kan je ook wat mee als het aankomt op het inrichten van kantoorruimtes. Het hoeft allemaal niet per sé nieuw te zijn. Online kun je gebruikte kantoormeubelen aanschaffen die zo goed als nieuw zijn. Het kopen van gebruikte kantoormeubelen is niet alleen vriendelijk voor de portemonnee, maar dus ook voor het milieu. Met een groeiend aanbod van hoogwaardige tweedehands opties, biedt deze keuze een budgetvriendelijk alternatief zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit. Het is een kans om designstukken te bemachtigen tegen een fractie van de oorspronkelijke kosten. Bovendien draagt het bij aan duurzaamheid door de levensduur van meubelen te verlengen. Dus waarom nieuw kopen als je met gebruikte kantoormeubelen niet alleen geld bespaart, maar ook een positieve impact hebt op het milieu?

Een mooie kantoormeubel in je tuinkantoor

En als je aan huis werkt en je ruimte hebt in bijvoorbeeld je tuin, dan kun je ook je werkruimte splitsen van huis. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse mogelijkheden hiervoor, denk bijvoorbeeld aan een tuinkantoor. Een eigen werkplek of vergaderruimte in je eigen tuin voorzien van alle gemakken, hoe mooi is dat? Zo is het werken aan de eettafel verleden tijd en hoef je je huis niet meer op te offeren voor je werkplek. En met aanvullende faciliteiten zoals goede isolatie en mooie kantoormeubelen maak je het helemaal een favoriete plek rondom het huis. Dit innovatieve concept biedt een perfecte mix van de rustgevende buitenomgeving en de professionele werkruimte, waardoor werken een verfrissende en inspirerende ervaring wordt. Over het algemeen kun je zo’n tuinkantoor vergunningsvrij bouwen als het aan bepaalde voorwaarden voldoet. En met wat geluk is deze ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Reacties