Foto: 2020/Zo-kies-je-het-perfecte-tv-meubel.jpg

Zo kies je het perfecte tv-meubel

Bijna alle Nederlandse huishoudens zijn aangesloten op internet en tv. Dit houdt ook in dat de televisie een prominente plaats inneemt in veel huiskamers.

Guido van Loon

Tegenwoordig kun je alleen maar platte beeldschermen kopen, dus een apart tv-meubel is voor de televisie niet direct nodig. Toch kiezen mensen nog vaak voor een tv-meubel. Maar hoe kies je het perfecte tv-meubel?

Afmetingen en kleur

In de regel wordt een tv-meubel gekozen op basis van de afmetingen van de televisie. Uiteraard moet een televisie in of op het meubel passen, maar vraag je ook af of het meubel geschikt is voor televisies met andere afmetingen. Het is niet gebruikelijk om voor iedere televisie die je aanschaft een ander tv-meubel te kopen. De televisie kan in de loop der jaren stuk gaan, je wil een televisie met meerdere mogelijkheden of je wil op een gegeven moment een grotere televisie. Het is dus van belang dat als je ooit een andere televisie koopt, deze ook geschikt is voor je tv-meubel. Koop ook een tv-meubel in een neutrale kleur. Verander je het interieur, dan past je tv-meubel hier alsnog in. Daarnaast kijk je ook veel rustiger tv als je niet gestoord wordt door de afleidende kleur van je tv-meubel.

Ergonomie van een tv-meubel

Tv-meubels zijn de afgelopen jaren lager geworden. Dit is niet voor niets, want er is meer aandacht voor de ergonomie van een tv-meubel. Wanneer je zittend tv kijkt, dan is licht neerkijken de meest ergonomische wijze van tv kijken. Vroeger waren televisies niet zo groot en kon een televisie ook hoger staan. Heb je een grote televisie, koop dan een laag tv-meubel, zodat je gezondheid niet lijdt door het televisie kijken.

Randapparatuur

Wanneer je een internet en tv abonnement hebt, dan hoort hier een modem bij en eventueel een aparte router. Misschien heb je ook nog een dvd-speler, een spelcomputer of een soundbar? Al deze zaken worden in de regel in een tv-meubel opgeborgen, zodat je al je entertainmentapparatuur bij elkaar hebt. Uiteraard moet je hier rekening mee houden bij het uitzoeken van een tv-meubel. Aangezien de meeste apparatuur met een afstandsbediening moet worden bediend, is het belangrijk dat het signaal niet onderbroken wordt en ze zichtbaar in beeld staan. Niet iedereen vindt dit even mooi. Gelukkig kun je tv-meubels kopen met deurtjes waar het signaal ook doorheen gaat. Zo kun je alle apparatuur mooi verborgen en stofvrij opbergen.

Zwevende tv-meubels

Zwevende tv-meubels zijn tegenwoordig helemaal de trend. Dit houdt in dat het tv-meubel geen pootjes heeft, maar aan de muur moet worden gemonteerd. Zo kun je vloer onder het tv-meubel ook mooi en gemakkelijk schoon houden. Zorg er dan wel voor dat je muur geschikt is om hier een tv-meubel aan op te hangen. Soms is er een extra muurbevestiging nodig en ook aan valse wanden kan lang niet altijd een tv-meubel gehangen worden.

Reacties