Woontips nodig? Zie hier 5 unieke hotels met mooie inspirerende inrichting!

Woonbladen, styling postjes op social media, concept stores én woonsites als deze: dat zijn voornamelijk dé vindplaatsen voor trendy woonsuggesties!

Guido van Loon 26 Maart 2021

Ga jij binnenkort verhuizen of wil je je woonkamer helemaal restylen? Dan ben je natuurlijk volop aan het rondkijken. Een greep uit de mogelijke hoofdbrekens: wat wil ik op de muur, wat past bij dat leuke tweedehands bankje en hoe zorg ik ervoor dat de kamer groter oogt dan deze is? Al eens gedacht aan proefslapen, en dan niet in het woonwarenhuis natuurlijk, maar in een hotel met trendy suites? Gewoon om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de mooie Van der Valk-hotels voor de beste ideeën op het gebied van styling en comfort.

Of proef sfeer in de volgende 5 unieke hotels met een mooie, inspirerende inrichting!

Gemoedelijke klasse in Deventer

Hotel Finch is een gloednieuw, midden in het centrum gelegen 4-sterren boetiekhotel in Deventer. De buitenkant ademt klasse en grandeur, terwijl het interieur je zo mogelijk nog meer verrast met onder andere prachtige, luxe kamers. Deze zijn eigentijds vormgegeven, in fris wit gecombineerd met natuurlijke, gedekte kleuren, niet te overdadig, maar ook niet te kaal. Bovendien zie je er de historische details als originele balken en hoge ramen in terug. Aan luxe geen gebrek op deze kamers, getuige de aanwezigheid van airco, een smart-tv, Crossley-platenspeler, gratis razendsnelle WiFi en een Nespressomachine. En niet alleen de kamers zullen je op ideeën brengen. Zo is de bar een zeer sfeervolle huiskamerbar voor de hele dag. De bescheiden kaart staat vol met heerlijke gerechten.

Nostalgische chic in Zierikzee

In het hart van het Zeeuwse Zierikzee weet het 4-sterren Plus Hotel Mondragon je ongetwijfeld meteen te betoveren. Dit is een eeuwenoud pand dat bijzonder en warm ingericht is. Hoe valt deze stijl het best te omschrijven? Nostalgisch, romantisch - maar zeker niet kitch - en rustgevend door de mooie warme kleurencombinaties. De kamers knipogen naar vervlogen tijden, er schijnt rustig gedempt licht en er is voornamelijk met gedekte natuurlijke kleuren gewerkt. Bovendien straalt het comfort er vanaf! Wat dacht je van een heerlijk bed, koffie en thee op de kamer, airco, uiteraard gratis WiFi en in de badkamer een moderne inloopdouche? Je krijgt geheid mooie ingevingen voor je eigen slaapkamer thuis! In het restaurant eet je in een landelijke sfeer, waarbij de klassieke elementen voor een mooi evenwicht zorgen.

Inspanning versus inspiratie in Mierlo

Nabij Eindhoven en de Strabrechtse heide staat het moderne 4-sterrenhotel HUP. Ben je erg sportief aangelegd en houd je van een uniek, fris interieur met overal positieve, aansprekende teksten op muren en deuren? Ga dan voor je wooninspiratie naar het sportiefste hotel van Nederland, gelegen in Mierlo! Squashen, zwemmen en met de glijbaan in plaats van de lift naar beneden? Het kan de sportieveling niet snel gek genoeg zijn. Het restaurant is eigentijds eenvoudig, ietwat strak maar wel heel gezellig door het kleurgebruik. Kies hier voor de zogeheten BASE Room, een zeer sportieve kamer, die een prachtige styling heeft, en die uitgerust is met onder andere een boxspring, airco, gratis WiFi en een gezellig zitje met televisie. Kortom, de ideale chillplek voor na het sporten!

Romantische flair in Westerlee

Het romantische 4-sterren Hotel Resort Landgoed Westerlee staat in het dorp Westerlee, midden in een ongerept stukje Nederlandse natuur. In het oosten van Groningen is het verwennerij ten top in dit oude herenhuis. Het behoort tot het landgoed Westerlee, waarvan het prieeltje, de rozen en de boomgaard ruimschoots bijdragen aan het romantische karakter. Je ontwaart authentieke statige gangen en je slaapt op nostalgisch aandoende hotelkamers met kroonluchters en vergulde spiegellijsten. In kamers waar Sissi bijna jaloers op zou zijn, lig je op een kingsize bed en profiteer je van gratis WiFi, airconditioning, een HiFi-set en een luxe badkamer met bubbelbad! De lichte serre van het hotel roept beelden op van begin vorige eeuw. Romantici raken hier zeker geïnspireerd!

Monumentaal herenhuis in Heerenveen

Boutique Hotel ’t Gerecht is gevestigd in een schitterend pand in het hart van Heerenveen. Het monumentale gebouw kent een eeuwenlange historie die terugvoert tot de zestiende eeuw. De bestemming ging van statig landhuis naar grand café annex hotel, waarbij in het moderniseringsproces de mooiste authentieke details behouden zijn gebleven. Het interieur is werkelijk oogstrelend; warme diepe kleuren, gedempt licht, veel hout, nostalgische details en onder andere een tegelvloer met oud ruitpatroon geven dit hotel zijn charme. De even elegante hotelkamers, alle uniek qua inrichting en stijl, blijven niet achter bij de rest van de inrichting. Vind inspiratie in een deluxe kamer met duurzaam klimaatsysteem, mooi kingsize bed, een Dolce Gusto-apparaat, een dubbele regendouche en allerhande Rituals-producten. Of kom op ideeën in de suite met ligbad midden in de kamer!

Reacties