Voor- en nadelen van lening voor meubels

Bij het inrichten van jouw woning ontdek je dat het budget misschien niet toereikend is.

31 Oktober 2018

Om jouw woning naar smaak in te vullen, kan het echter zo zijn dat je toch echt nog bepaalde meubels wilt kopen. In dit geval ben je aangewezen op lenen. Dat werkt ongeveer net zo als financieren tijdens een verbouwing of geld lenen voor een badkamer. Onderschat echter niet dat er ook grote verschillen zijn. De voor- en nadelen liggen anders. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van geld lenen voor meubels op een rij.

Voordelen van geld lenen voor meubels

- Als je geld leent voor meubels, kun je jouw woning direct vullen. Zo hoef je niet in een tijdelijke huurwoning te wonen en maak je jouw woning direct bewoonbaar. In sommige situaties kun je op deze manier veel geld besparen. Uiteraard is het in dat geval belangrijk om tijdig af te betalen, daarmee voorkom je overbodige kosten.
- Via websites als bankr.nl/minilening kun je eenvoudig een aantal leningen vergelijken en direct uitbetaald krijgen. Ook wanneer je een BKR-notering hebt kun je lenen, in dat geval is het echter wel belangrijk dat er iemand garant staat. Een familielid, vriend of eventuele organisatie waaraan je een vergoeding betaalt. Zo kun je eenvoudig een paar honderd euro, 500 euro of 1000 euro lenen.
- Uiteraard kun je ook rechtstreeks van een familielid of vriend lenen.
- Wanneer je geld leent, is het voor een kredietleverancier verplicht om volgens de regelgeving van de Europese Unie of onze Rijksoverheid te werken. Zo zijn er duidelijke regels gesteld en kun je als consument bijvoorbeeld nooit meer dan 13,9% jaarrente voor een lening betalen. Ook zijn er regels omtrent het aflossen van schulden gesteld. Kom je in de problemen? Dan grijpt de overheid in en word je in eerste instantie door de gemeente geholpen om een lening af te lossen.

Nadelen van geld lenen voor meubels

- Meubels op afbetaling kopen, kost vaak veel meer dan meubels die je met een lening koopt. Dit heeft te maken met de langdurige looptijd die aan aankopen op afbetaling wordt gegeven, dit drijft de rente op. Wanneer je kiest voor een kortlopende lening, heb je dit probleem niet en kun je flink besparen.
- Bij een verbouwing of aanbouw is het vaak eenvoudiger om te lenen, bijvoorbeeld door een extra hypotheek op de overwaarde af te sluiten. Bij meubels is dit niet mogelijk en wordt een lening vaak volledig op het inkomen gebaseerd. Denk aan een persoonlijke lening. Wil je liever buiten het reguliere circuit lenen? Kies dan voor een minilening, wanneer het om kleine bedragen gaat kun je geld lenen zonder allerlei gegevens op te voeren en wordt er direct geld gestort.

Reacties