Op deze manier ben je zo productief mogelijk tijdens kantooruren

Of je nu thuis aan het werk bent of op kantoor, je wilt je kantooruren zo productief mogelijk doorkomen.

Guido van Loon 08 Juni 2021

Een fijne werkplek kan hierin een groot verschil maken, zeker als je daar zelf verantwoordelijk bent. Zorg dat je de volgende stappen doorloopt om een productieve omgeving te creëren die ervoor zorgt dat jij niet tot de late avonduren hoeft over te werken!

De juiste kantoormeubelen

Als je veel thuiswerkt zal het moment daar zijn wanneer de keukentafel niet meer voldoet. Dit moment zal vast te maken hebben met het feit dat je last krijgt van je rug of dat je het gewoon niet achter uur lang uithoudt in de huiskamer. Tijd voor een productief thuiskantoor dus, met de juiste kantoormeubelen. Zorg tenminste voor een ergonomische bureaustoel en een bijpassend bureau, wat je eventueel nog kunt verstellen tot een sta-bureau. Op die manier kun je wat afwisselen in sta- en zithouding, waardoor je veel beter comfort ervaart gedurende de dag. Je kunt nog wat kasten aanschaffen om te zorgen dat alles opgeruimd en op zijn plek blijft. Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt.

Zorg voor orde

Als je aan het werk moet tussen de chaos is het logisch dat je snel bent afgeleid. Meerdere kasten in een kantoor die je kunt afsluiten zorgen voor rust in je omgeving. Ook je bureau moet zo leeg mogelijk blijven – naast al je benodigdheden zoals een computer en een schrijfblok om te kunnen werken – om productief te kunnen zijn. Zorg dus dat je de dag begint en eindigt met een kleine opruimronde. Haal alle vaat zoals koffiekopjes van het bureau en berg de gebruikte papi eren netjes op. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, zeggen we dan maar!

Neem voldoende pauze

Mensen zijn er niet voor gemaakt om urenlang geconcentreerd naar een scherm te staren. Dit is niet goed voor je fysieke of mentale gezondheid, maar draagt ook niet bij aan je productiviteit. Je kunt het beste om de twee uur even een kleine pauze inlassen van een paar minuten, waarbij je de focus op iets anders legt. Loop bijvoorbeeld even naar het koffieautomaat en kijk naar buiten terwijl je je koffiedrinkt. Je kunt ook een klein ommetje van vijf tot tien minuten maken om je hoofd even rust te geven. Al deze kleine onderbrekingen zorgen voor een productievere werktijd.

Reacties