Foto: slimme-opberg-mogelijkheden

Slimme en ruimtebesparende opbergmogelijkheden voor elke kamer in je huis

Spullen hebben we genoeg, maar bergruimte vaak wat minder. Onder je trap, in je slaapkamer en keuken heb je vaak toch meer ruimte over dan je denkt.

Sandra van Koningshoven

Gebruik loze ruimte als opbergruimte

Loze ruimtes in huis heeft namelijk bijna iedereen, bijvoorbeeld onder een trap of een raam. En het is erg zonde om die ruimte niet te benutten. Dus voor je collectie schoenen en sjaals, het speelgoed van je kinderen en andere dingen waar je eigenlijk geen plek voor denkt te hebben, zijn hele praktische en vooral mooie oplossingen te bedenken. Wij gingen voor je het web op en vonden deze slimme opbergers.

Keukenkast en eettafel in één

bron: magnet.co.uk

Een gezellige grote eetkamertafel willen we natuurlijk allemaal wel. Maar niet iedereen is gezegend met een gigantische woonkeuken. Dus voor de wat minder grote keukens is dit een hele mooie en praktische oplossing. De ontwerpers van deze slimme keukentafel en -kast laten in het filmpje hieronder zien dat de tafel binnen een handomdraai in- en uitgeklapt is.Traplades de luxe

Schoenen op de trap, wie kent het fenomeen niet? Afgezien van het feit dat het best gevaarlijk is, staat het ook erg rommelig. Maar een slim bedrijf uit Nederland heeft daar een prachtoplossing voor gevonden, namelijk traplades. Zo’n idee waarvan je denkt, ‘Waarom ben ik daar niet opgekomen?’ Je benut de loze ruimte onder het schuine deel van je trapkast en al je spullen zijn netjes opgeborgen. En wees niet bang voor ongelukken, want de lades sluiten automatisch.

Bedden met bergruimte

Bron: Livengo

Met de wisseling van seizoenen, verwissel je ook je zomerdekbed met je winterdekbed of andersom. Een handige opbergplek daarvoor, of voor je lakens en beddengoed, zou ideaal zijn. Als jouw kast niet genoeg ruimte biedt voor al deze dingen, dan is een bed met bergruimte daaronder een prima oplossing. Lades zijn dan het makkelijkst, want die kun je ook helemaal wegschuiven als je wilt stofzuigen. Dit prachtige exemplaar is gemaakt van sfeervol steigerhout.

Bank onder raam

Als je een kamer hebt met veel ramen, kan het wel eens lastig zijn om die in te richten. Een kast of bank neemt namelijk al snel veel licht weg. En dat is nu net wat je niet wilt. Dat kun je eenvoudig oplossen door een bank onder je raam te maken. En door er diepe lades in te maken, heb je ook nog eens ontzettend veel extra bergruimte. Handig als je het leuk vindt om vaak je sierkussens te verwisselen, want je kunt ze er namelijk allemaal gemakkelijk in kwijt!

DIY werkplek

bron: desiretoinspire

Velen van ons werken tegenwoordig vanuit een thuiskantoor. Dan is het fijn een plek te hebben waar je dat in alle rust kunt doen. Of misschien vind je het gewoon fijn om je persoonlijke administratie vanaf een prettige plek te doen. Ook deze ruimte kun je goed benutten. Want waarom kiezen voor maar één ladekastje onder je bureau? Doe er gewoon twee. Leg er een mooie houten plank op en klaar is jouw prachtige werkplek.

Kast monteren zonder gereedschap

bron: StoreMax

Voor iedereen die geen twee rechterhanden heeft en niet handig is met gereedschap, is dit DE oplossing. De Smartbox van StoreMax monteer je helemaal zonder gereedschap. Zo zet je hem dus heel gemakkelijk in elkaar en kan je tussentijds ook nog eens de indeling veranderen. En net zo snel als je de kast in elkaar hebt gezet, haal je hem ook weer uit elkaar. Ideaal toch?!

Kijk hier voor meer opbergkasten.

 

Reacties