Foto: 2015/interieur-steigerhout-1.jpg

Ook jij kan zelf je interieur maken met steigerbuizen, buiskoppelingen en steigerhout!

Wil je zelf een stoere huiskamer inrichten zonder dat je daarvoor dure design meubelen aan moet schaffen?

Steigerbuis meubelen zijn dan voor jou de perfecte oplossing. Misschien heb je ze wel eens op internet gezien of gehoord van je vrienden; deze meubelen en accessoires met industriële uitstraling kun je helemaal zelf maken!

Er zijn tegenwoordig genoeg voorbeelden op het internet te vinden hoe je zelf een bed, een stoel of een tafel kan maken van steigerbuizen en steigerhout. Daarnaast is het maken van deze industriële meubelen heel gemakkelijk en harstikke leuk! Met één van de handleidingen online zet je binnen enkele keren zo je eigen meubel in elkaar. Ben je creatief en zoek je meer uitdaging? Dan kan je ook zelf aan de slag met steigerbuizen, steigerhout en buiskoppelingen, en creëer je unieke huisinrichting!

Meubelen van steigerbuizen zijn ook voor hangende toepassing een geschikte oplossing. Ze zijn stevig en erg makkelijk te bevestigen. Zo kan je een boekenkast van steigerbuizen en steigerhout gemakkelijk aan de muur monteren door middel van de gaten in de voetplaat van een buiskoppeling. Schroef een paar stevige bouten of schroeven in de muur en je boekenkast hangt vast.

Ben je al tevreden met de inrichting van je huis? Meubelen gemaakt van steigerbuizen zijn ook geschikt voor in de tuin! Let wel op, normale steigerbuizen kunnen na een tijd gaan roesten. Voor buiten kun je beter aluminium steigerbuizen gebruiken, deze roesten niet en kleuren dus ook niet oranje. Echter kan aluminium op lange duur wel dof worden door de oxidatie. Maar wees gerust, vaak ziet dof aluminium er nog stoerder uit!

Een stoere kapstok van steigerbuizen en steigerhout

Je inrichting is helemaal compleet met een kapstok van steigerbuizen en steigerhout. Je visite en vrienden merken bij het ophangen van hun jas natuurlijk je industriële en trendy kapstok op. Deze kapstok kun je al voor weinig geld zelf maken en monteren.

De stoere buizen en buiskoppelingen komen het best naar voren wanneer ze gebruikt worden in combinatie met een lichte achtergrond. Ook kan een achtergrond van steen de kapstok een extra industriële look en feel geven.

Ga aan de slag en maak zelf een trendy kapstok!

Met de bouwtekening hieronder kun je zelf aan de slag gaan en een kapstok maken van steigerbuizen, steigerhout en buiskoppelingen. Zo is een plank van steigerhout al vanaf €3,50 te koop bij de meeste bouwwinkels. Het frame van de kapstok kun je maken van steigerbuizen en buiskoppelingen. Veel kluservaring heb je hier niet voor nodig, de buiskoppelingen schuif je gemakkelijk over de steigerbuizen heen. Zet de koppelingen vervolgens vast met behulp van een inbussleutel. De afmetingen van de steigerbuizen kun je ook nog eens helemaal zelf bepalen. Zo zaagt ReclameMaterialen.com voor jou de buizen kosteloos op maat.

Het boodschappenlijstje

Wil je de kapstok van de bovenstaande bouwtekening in elkaar zetten? Dan heb je de volgende materialen nodig:
– A: 1x Buis 1000mm
– B: 1x Buis 1700mm
– C: 1x Buis 2000mm
– D: 4x Buis 300mm
– E: 2x Buis 835mm
– F: 4x Hoekverbinder
– G: 10x Haak
– H: 5x Leuninghouder
– I: 6x Voetplaat
- J: 1x Vintage paneel 400mm / 2200mm
- K: 24x Schroef 5x20mm

Reacties
Vanalst

Onlangs een kapstok van steigerbuizen besteld bij eigentijdsemeubelen.nl. Een stoere kapstok voor in de gang, ben er helemaal blij mee.

8 jaar geleden