Foto: press_2013//pantar-goed-gemaakt-steigerhout.jpg

Meubelen met een goed verhaal

Pantar Amsterdam komt met het eigen meubelmerk: Goed Gemaakt. Niet alleen zijn deze meubelen gemaakt van gerecyclede materialen, ook de makers van deze meubelen zijn bijzonder.

Pantar Amsterdam komt met het eigen meubelmerk: Goed Gemaakt. Niet alleen zijn deze meubelen gemaakt van gerecyclede materialen, ook de makers van deze meubelen zijn bijzonder.

Het gaat om mensen die door dit werk weer 'mee doen' in de maatschappij. Goed voor mens, milieu én maatschappij is Goed Gemaakt.

Nieuwe kansen

De meubelen van gebruikt steigerhout worden vervaardigd door leerlingen die om verschillende redenen zijn uitgevallen op de praktijkscholen. Sommige leerlingen hebben simpelweg moeite om een stageplaats te vinden en komen in de Timmerfabriek van Pantar Amsterdam stage lopen. Ook mensen met een zogeheten Sociale Werkvoorziening indicatie werken hier. De medewerkers van Goed Gemaakt krijgen op deze wijze, via scholing en gerichte werkervaring een nieuwe kans op een plek op de arbeidsmarkt.

Goed vakmanschap

In de Timmerfabriek wordt het gehele traject van het meubel maken geleerd. 'Alles komt aan bod,' zegt manager Peter van 't Klooster, 'ontwerpen, produceren en verkopen.' De leerlingen worden begeleid door professionele werkmeesters zodat Goed Gemaakt een goede kwaliteit tegen een goede prijs kan bieden.

Naast een uitgebreid basisassortiment kunnen kopers ook hun eigen meubelstuk ontwerpen. De meubels kunnen in iedere gewenste kleur worden geverfd. Leerlingen leren hierdoor flexibel en creatief te werken en doen zo ervaring met meerdere technieken op. De meubelen krijgen de namen van hun makers. Een bank die Timo, Ricardo of Jessy heet of een tafel genaamd Rodney of Rob komt vaak voor in de Timmerfabriek van Pantar Amsterdam.

De meubelen van Goed Gemaakt zijn te zien en te koop op www.goedgemaakt.nl en op Boerderij Langerlust, www.langerlust.nl.

Over Pantar Amsterdam

Pantar Amsterdam begeleidt mensen op weg naar een ongesubsidieerde baan. Iedereen is bij ons aan het werk. We begeleiden meer dan 9.000 mensen bij 800 werkgevers en in onze eigen productiebedrijven, zodat mensen hun capaciteiten verder ontwikkelen.

Publicatiedatum: 17 mei 2010

Reacties
Anderen bekeken ook