Foto: 000-opruimen-organiseren-badkamer-bron-Family-Fever

Met deze tips is je huis binnen een handomdraai opgeruimd

Iedereen heeft wel zo’n vriend of vriendin, waarvan het huis er altijd uitziet om door een ringetje te halen.

Sandra van Koningshoven

beeld: Family Fever

Bij hen nooit rondslingerende rommel en zelfs de voorraadkast is een lust voor het oog. Vraag jij je ook altijd af hoe ze het voor elkaar krijgen?

Zo wordt opruimen wél leuk

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd, wordt wel eens gezegd. En dat is ook zo. Want als alles een vaste plek heeft, je kasten er netjes uitzien en je niet steeds bergen spullen hoeft te verplaatsen als je iets zoekt, geeft dat rust en heb je tijd voor andere dingen. Léuke dingen. Het is de kunst om de ruimtes in je huis goed in te delen en je ook echt aan die indeling te houden. Deze handige tips, helpen je alvast op weg naar een opgeruimd huis waar je trots op kunt zijn.

Vuile was uit het zicht

Iedereen wordt vrolijk van een stapel netjes opgevouwen schoon wasgoed. Maar de vuile was houden we liever voor onszelf. Met een wasmand met een deksel erop ben je al heel goed op weg. Maar nog liever kies je voor een volledig weggewerkte wasmand. Doe de kastdeur dicht en je badkamer is weer een plaatje.

Shoppen in je eigen kledingkast

bron: Joyce Croonen

Als je je kledingkast toch onder handen gaat nemen, neem dan ook de moeite om je kleren op kleur te sorteren. Op deze manier ziet jouw kledingkast er altijd uit alsof je in een leuke boetiek aan het winkelen bent. En wie houdt er nu niet van winkelen?

Een schoenenkast als in 'Sex and the city' 

bron: whattowear

De tijd dat schoenen een noodzakelijk kwaad waren, is al lang voorbij. Schoenen zijn mooi, tijdloos en een aanwinst voor je garderobe. En denk niet alleen aan dames met hun verzameling pumps. Nee, ook mannen kunnen er tegenwoordig wat van. Voor een werkdag hebben ze nu eenmaal Van Bommels nodig en in hun vrije tijd willen mannen graag kunnen kiezen uit hun verzameling sneakers. De mooie exemplaren onderin je kast wegzetten is hartstikke zonde, want daar zijn ze veel te mooi voor. Stal ze eens uit in een mooie vitrinekast. Het staat leuk en je weet je favoriete schoenen altijd snel te vinden.

Vrolijke boekenkast

Boekenkasten staan er om bekend er altijd rommelig uit te zien. Nu kun je natuurlijk voor een boekenkast met deuren kiezen. Dat staat altijd opgeruimd. Maar het is ook wel een beetje zonde, want boeken geven wél sfeer aan je interieur. Als je toch kiest voor een open boekenkast, sorteer je boeken dan eens op de kleur van hun omslag. Het staat netjes en geeft een vrolijke uitstraling aan je woonkamer.

Heb je lef en hou je wel van iets geks in je interieur? Dan is deze boekenboom een superleuk idee!

Een voorraadkast om door een ringetje te halen

Heerlijk dat een voorraadkast een deur heeft. Want dan zie je de rommel erachter namelijk niet. Je herkent het vast; tijdens het inruimen van je boodschappen komt het maar al te vaak voor dat je denkt, ‘dat ruim ik zometeen wel even netjes op’. En dan vergeet je het weer. Met als resultaat een rommelige voorraadkast, waar je niets in kunt vinden. Investeer eens in goede weckpotten, voorraadbussen en manden. Geef alles een duidelijk label en leer jezelf aan om alles direct op de goede plek op te bergen. Dan heb je een
voorraadkast om trots op te zijn.

Opberglades onder het bed 

bron: Quirk Design

We hebben al eens eerder een artikel geschreven over ruimtebesparende opbergmogelijkheden voor de loze ruimtes in je huis. Een bed heeft negen van de tien keer ruimte eronder. En het is hartstikke zonde om die ruimte niet goed te benutten. Hiermee heb je de rondslingerende schoenen, games en sportkleding van je dwarse puber heel snel opgeruimd.

Alle kerstballen verzamelen!

bron: Martha Stewart

Kerstballen, wie heeft ze niet? Gedurende een mensenleven veranderen trends en daarmee dus ook de kleuren van je kerstballen. Meestal bewaren we ze allemaal, want stél je voor dat kanariegeel ooit weer eens hip wordt. Je verzameling is na een aantal jaar best groot en daarom is het goed om ze netjes op te bergen; op kleur gesorteerd en in dozen. De originele kartonnen dozen hebben doorgaans geen lang leven, dus om ze heel te houden heeft Martha Stewart deze handige tip voor ons verzonnen. Vul een kunststof opbergdoos met plastic bekers (of papieren bekers, dat is beter voor het milieu) en berg daar je kerstballen in op. Goedkoop, snel en makkelijk.

Reacties