Kom luisteren en binnenkijken

World Interiors Day alleen in Asten

06 Mei 2018

Wereldwijd wordt op zaterdag 26 mei de World Interiors Day gevierd. Verspreid over de hele wereld vinden er allerlei activiteiten plaats rondom het thema interieur. In Nederland wordt nog weinig aandacht aan deze dag besteed. Interieurarchitect Doret Schulkes vindt het zo belangrijk om de misverstanden over interieur aan de kaak te stellen, dat zij jaarlijks een uniek evenement organiseert.

Misvattingen

De aandacht voor uiterlijkheden als kleur en materiaalkeuze vindt Schulkes overdreven, “Het is een misverstand dat een goed interieur duur is. Een huis dat goed voelt heeft niets te maken met design of een perfect op elkaar afgestemde inrichting”. Dat bewijst zij in haar boek ‘Hoe krijg ik een heerlijk huis’ dat vorig jaar verscheen.

Verdere uitleg

Op 26 mei geeft Schulkes in een lezing uitgebreid verdere uitleg. Vooral hoe je zelf aan de slag kunt om een interieur te maken waar je gelukkig in bent en zo gezond mogelijk in blijft. “Of je nu wel of niet mijn boek hebt gelezen, je gaat zeker met nieuwe inzichten naar huis” zegt Schulkes. Zij houdt deze lezing door heel Nederland, maar blijft nu dicht bij huis in Asten.

Binnenkijken

Om het niet alleen bij theorie en mooie plaatjes te houden geeft Schulkes na afloop van de lezing een rondleiding door haar eigen huis.
“Niet dat ik nou zo’n speciaal huis heb, maar stiekem valt er heel wat over mijn visie te vertellen aan de hand van voorbeelden in mijn eigen huis. Zo wil ik het echt concreet maken.”

Programma 26 mei

Zaterdag 26 mei start Schulkes om 10.30 uur met haar presentatie op haar kantoor aan de Tuinstraat 8 in Asten. Om 11.30 uur geeft zij in kleine groepen een rondleiding door haar huis. Afhankelijk van het aantal deelnemers eindigt de activiteit rond 12.30 uur.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op mail@doretschulkes.nl.
In verband met de rondleiding in huis is het aantal plaatsen beperkt.

Meer informatie is te vinden op www.eenheerlijkhuis.nl

Reacties