`Hoog zitgenot`: De uitgesproken barkruk 404 H van Stefan Diez vult het succesvolle 404 programma van Thonet aan


Thonet vult het succesvolle, met een prijs bekroonde 404-programma van Stefan Diez aan met een eigenzinnige en comfortabele barkruk op 3 poten.

Thonet vult het succesvolle, met een prijs bekroonde 404-programma van Stefan Diez aan met een eigenzinnige en comfortabele barkruk op 3 poten. www.dexigner.com

Bijzonder uitgesproken is de zit van de barkruk, die iets weg heeft van een zadel. Wie gaat zitten op de kruk ervaart een verrassend, ?verend? effect. Hiermee bewijst Stefan Diez nogmaals dat het Thonet erfgoed met zijn traditie van het werken met hout, modern en hip kan zijn. Bij de barkruk zijn bijpassende sta-tafels verkrijgbaar.

Vloeiend

De zitting van de 404 H is een vloeiend gevormd en comfortabel ?zadel? en geeft de 404 H zijn bijzondere uiterlijk. De verhoging in het achterste deel van de zitting geeft steun aan de onderrug en geeft de kruk stevigheid. Het is verrassend dat men, zodra men gaat zitten, een verend effect voelt en zo een actieve en dynamische zitervaring heeft. De voetring heeft aan de bovenkant een anti-slip en slijtvaste kunststofrand. De poten zijn volledig geïntegreerd in de zitting, wat voor de nodige stabiliteit zorgt. Zoals alle stoelen in het 404-programma is ook de barkruk volledig uit gevormd- en gelaagd beukenhout vervaardigd. Alle delen zijn met elkaar verlijmd; schroeven zijn niet nodig. De 404 H is verkrijgbaar in vele beitskleuren. Bij de kruk zijn bijpassende sta-tafels verkrijgbaar. Het 404-programma bestaat uit de smallere stoel 404 en de bredere stoel met armleuning, de 404 F, barkrukken, sta-tafels en rechthoekige, ronde en vierkante tafels.

Stefan Diez

Stefan Diez is in 1971 in Freising (Duitsland) geboren. Na cursussen in architectuur en een meubelmakersopleiding studeerde hij Industrieel Ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Stuttgart. Van 1999 tot 2002 was hij in Stuttgart eerst assistent van Richard Sapper, later in München van Konstantin Grcic. In januari 2003 opende hij zijn eigen studio in München. Hij is werkzaam op het gebied van productie- en expositiedesign, o.a. voor Authentics, Moroso, Thonet en Wilkhahn. Zijn werk is onderscheiden met talrijke prijzen, waaronder verscheidene Red Dot Awards, IF Product Design Awards en speciale prijzen voor materiaalinnovatie. Stefan Diez was en is vertegenwoordigd in talrijke exposities in musea en op beurzen. Hij geldt als een van de meest innovatieve en veelbelovende designers van de jongere generatie in Duitsland.

Publicatiedatum: 21 april 2009

AANBEVOLEN

Arianne Love elementenbank

Elementenbank met zeer veel mogelijkheden. Door de vele stoffen die perfect matc...

12 x luieren op de lekkerste daybeds voor binnen en buiten

Het maakt niet uit of je voor een daybed, loungebed, chaise longue of ligbed ki...

Dit is de makkelijkste manier om zelf een stoel of poef te stofferen

DE BESPAAR WEKEN: Tips om zelf een stoel op te knappen: snel een frisse oppepper...

Nieuwe Woonwinkel in het centrum van Nij

Interieurliefhebbers opgelet! Want Nijmegen heeft er een nieuwe woonwinkel bij. ...

Een supermooi ingericht huis, maar dan wel lekker goedkoop!

DE BESPAAR WEKEN: Wekelijks tips voor een hip interieur door te hergebruiken - D...

Lausanne wandkast

Deze zwevende kast is de knipoog tussen eigentijds en modern. De strakke lijnen ...

Advertentie