string(1) "a"

Barkrukken en industriele barkrukken

De 5 favoriete barkrukken van dit moment

Guido van Loon

Een enorme trend die we de laatste tijd terugvinden in het interieur is de bartafel met barkrukken. Je vindt de barkrukken niet alleen meer terug in een kroeg of bar, maar nu ook gewoon bij jou thuis. Of je nu een bartafel of een kookeiland hebt, een mooie barkruk kan zeker niet ontbreken. Wij vertellen jou in deze blog over onze vijf favoriete barkrukken die je op dit moment kan vinden.

Waarom een barkruk?

Voordat wij de verschillende stijlen barkrukken aan je voorleggen is het belangrijk om te kijken naar de barkruk zelf. Vroeger was het een simpel design, waarbij deze stoel niet perse comfortabel was. Er was vaak geen rugleuning en het werd puur functioneel gebruikt. Tegenwoordig is een barkruk een musthave in je huis.

Je kan de mooiste designs barkrukken vinden in veel verschillende stijlen. Hierdoor is er altijd een die geschikt is voor jouw huis. Ga voor een warme sfeer, een stoere uitstraling of voor een mix van alles. Maak jouw eethoek helemaal compleet met de mooiste barkrukken voor ieder huis.

De industriële barkruk

De eerste stijl die wij gaan uitlichten is misschien wel de populairste op dit moment, namelijk de comfortabele industriële barkruk. Deze kruk heeft een stoere, robuuste uitstraling. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren als cognac, grijs en zwart. Doordat de stoelen vaak worden bekleed met leer krijg je een warme sfeer. Dat in combinatie met de gecoate stalen poot geeft een stoer accent.

Deze stijl kruk staat in ieder interieur goed. Wij vinden dat de combinatie van kleuren en materialen goed matcht met de meeste stijlen. Hierdoor kan je gerust de barkruk met een industrieel design bij een moderne of marmeren bartafel zetten. Het contrast wat dit creëert geeft een speelse, maar stoere uitstraling aan je eetgedeelte.

De velvet barkruk

De velvet barkruk is ook een stoel die je steeds vaker in het interieur terug gaat zien. Deze zachte stof zorgt ervoor dat je warm en comfortabel kan zitten. Velvet wordt ook wel fluweel of velours genoemd. Deze stof komt in veel verschillende kleuren, waaronder cognac, blauw, roze, groen, petrol en geel. Hier kan jij eindeloos combineren of juist gaan voor één kleur die goed in je interieur past.

Deze barkruk is een eyecatcher aan jouw bartafel of kookeiland. Ook deze stijl kan je goed matchen met andere designs. Heb je een stoere, industriële bartafel? Dan is het contrast met velvet perfect om dit erbij te matchen. Ga voor een lichtere kleur stoelen bij een donkere tafel en zorg dat deze prachtige barkrukken nog meer opvallen. Velvet is altijd een goede keuze als het om interieur gaat.

De moderne barkruk

Een barkruk design die ook goed in de meeste interieurs past is de moderne stijl. Deze wordt gekenmerkt door de eenvoud en strakke lijnen van de kruk. Ook de kleuren zijn vaak neutraal, waardoor ze goed te combineren zijn. Een moderne barkruk bevat vaak ook een rug- en armleuning die in elkaar overlopen. De soepele lijnen hiervan geven een duidelijke indruk van deze stijl.

Deze ‘strakke’ stijl is goed te combineren met diverse, robuustere stijlen. Op deze manier kan jij een speelse uitstraling krijgen, die niet rommelig is. Wanneer je van een basic interieur houdt is de moderne vormgeving echt perfect. Deze neutraal en is niet de meest opvallende stijl voor een barkruk.

De Scandinavische barkruk

Een andere populaire stijl is de Scandinavische. Deze barkruk heeft vaak een houten frame. Daarnaast bevat het zitgedeelte vaak een kuipstoel design. Deze vormgeving bevat vaak kleuren als zwart, wit, bruin of grijs. De materialen die veel gebruikt worden zijn hout, kunststof en leer.

De stijl kenmerkt zich door een licht en open uitstraling. Het is een trendy design in veel landen, maar het is afkomstig uit Scandinavië. De reden voor de lichte kleuren is dat het daar snel donker is ’s avonds. Hierdoor willen ze graag een fris en licht interieur. Wij genieten graag mee van de stijl en de prachtige Scandinavische barkrukken.

De landelijke barkruk

Tot slot willen wij graag de landelijke barkruk aan je uitlichten. Deze stijl zorgt voor zoveel gezelligheid in je huis dat deze niet mag ontbreken. Vroeger zag je deze vormgeving voor meubels voornamelijk in boerderijen, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval.

De landelijke barkruk is tijdloos. Het geeft een rustieke uitstraling en is voornamelijk gericht op comfort. Er zijn veel natuurlijke producten die gebruikt worden in de landelijke barkruk. Hierbij kan je denken aan natuurlijke producten als hout en leer. Daarnaast komen ze ook in allemaal verschillende designs; met en zonder rug- en armleuning en met of zonder een voetensteun. Ook een geweldige barkruk om te hebben.

Kies jouw favoriete barkruk voor thuis

Ben jij net zo enthousiast geworden over barkrukken als dat wij zijn? Tussen deze vijf verschillende stijlen moet er altijd wel een barkruk zijn waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Ga jij voor een industriële barkruk, een velvet, moderne, Scandinavische of landelijke kruk? Welke je ook kiest, ze zitten super comfortabel en staan leuk in je eetkamer.

Reacties