Foto: 2018-01/Ideale-thuiswerkplek-1.jpg

Hoe creëer ik de ultieme thuiswerkplek?

Werkstandaarden blijven zich ontwikkelen, steeds meer bedrijven bieden flexwerkplekken aan en het is steeds gebruikelijker dat men zo nu en dan thuis werkt.

Hierdoor wordt het steeds vanzelfsprekender om een aangename werkplek of kantoor in je huis te hebben, en bij voorkeur een werkplek waar jij je optimaal kunt focussen om het meeste uit je werk te halen! Hier een aantal tips om je te helpen de ideale thuiswerkplek te creëeren.

Je bureau

Als er een ding niet mag ontbreken bij een fijne werkplek is dat uiteraard je bureau, je moet immers ergens op werken en je spullen kwijt kunnen. Wat voor bureau je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van het werk dat je doet. Heb je niet meer nodig dan een laptop en pen en papier dan volstaat een klein compact bureau gemakkelijk, ben je wellicht grafisch designer en heb je een iMac van een meter breed en maak je schetsen op A3 papier, dan moet je uiteraard wat groter uitpakken! Erg hip tegenwoordig is een bureau van steigerhout maken zoals die in de afbeelding hierboven. De kleur van steigerhout is geschikt voor ieder interieur en geeft een mooie industriele en tegelijkertijd moderne look! Een aanrader dus.

De bureaustoel

Als je veel en vaak thuis werkt is het zeker niet onbelangrijk dat je een beetje comfortabel zit. Je rug is een van je belangrijkste lichaamsdelen en een slechte bureaustoel kan deze op de lange termijn schade toebrengen! Zorg dus dat je een bureaustoel hebt waar je uren aan een stuk op kan zitten zonder last te krijgen van je rug. Er zijn hiervoor verschillende modellen bureaustoelen verkrijgbaar, de een wat stijlvoller, de ander wat comfortabeler. Heb je er liever een met- of zonder wieltjes, een hoge of lage rugleuning? Zorg dat je er een uitzoekt die het beste bij jou en je interieur past!

Het juiste licht

Voor een goede werkomgeving is het natuurlijk heel belangrijk dat je een beetje fatsoenlijk licht hebt om bij te werken. Dit kan door middel van een bureaulamp maar het is ook erg aangenaam om gewoon een degelijke hanglamp te hebben die je werkruimte voorziet van fijn licht. Ideaal om mee te werken is LED verlichting. Het assortiment LED verlichting bestaat uit binnen- en buitenverlichting. Het is vaak helder licht en ideaal voor als je je koppie erbij moet houden! LED verlichting is niet alleen heel duurzaam en goed voor het milieu, de lampen gaan gemiddeld ook een stuk langer mee dan gloei-, of halogeenlampen dus je bespaart er op de lange termijn ook een hoop geld mee, ideaal dus!

Alles bij de hand

Als je het meeste uit je werkplek wilt maken is het belangrijk dat je ook alles bij de hand hebt wat je ooit nodig zou kunnen hebben. Denk aan post-its, kladblokken, pennen, potloden, elastiekjes en allerlei electronica die jou het werken een stukje eenvoudiger maken! Zoek zorgvuldig uit wat jouw werkplek echt tot jouw werkplek maak en dat je er niet om de tien minuten van weg moet om te pakken wat je nodig hebt! (behalve koffie)

Met het samenstellen van jouw perfecte thuiswerkplek gaat kosten nog moeite gespaard, en dat is maar goed ook. Het is namelijk dat je ook thuis een plekje hebt waar je in alle rust aan het werk kunt zonder te veel worden afgeleid. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk dat het er een beetje stijlvol uitziet en de werkplek goed aansluit bij jou en bij de rest van je huis! Ik hoop dat ik je met deze tips een duwtje in de juiste richting heb kunnen geven, heel veel succes!

Reacties