Foto: Bureaustoel

Zo vind je de beste bureaustoel voor jouw werkplek

Het loont de moeite om op zoek te gaan naar een model waar je je echt goed in voelt.

Henny 31 Oktober 2023

Tegenwoordig kan geen enkele werkplek meer zonder een goed bureau en natuurlijk een bijpassende bureaustoel. Dat wil niet zeggen dat je zomaar de eerste de beste bureaustoel moet aanschaffen voor je kantoor thuis of op het werk. 

Het loont de moeite om op zoek te gaan naar een model waar je je echt goed in voelt. Of het nu gaat om een nieuwe of een tweedehands bureaustoel. Enkel zo werk je productief en voel je je aan het einde van de dag niet geradbraakt. 

Waarom is een bureaustoel zo belangrijk en waar let je best op bij de zoektocht naar een bureaustoel? Hieronder enkele handige tips!

Het belang van een goede bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel draagt bij aan een goede houding tijdens het werken en helpt verschillende problemen voorkomen:

  • nek- en schouderklachten
  • een slechte doorbloeding 
  • concentratieproblemen
  • een slapende hand of arm

Kortom, de zoektocht naar een bureaustoel waar je goed in zit, is zeker de moeite waard.

3 tips om de beste bureaustoel te vinden

Hoewel er heel wat bij de zoektocht naar een bureaustoel komt kijken, helpen onderstaande tips je al op weg om een goede aankoop te doen:

1. Test de stoel uit

Een van de beste manieren om een miskoop te vermijden, is door je nieuwe bureaustoel altijd eerst uit te testen. Hoe comfortabel, stijlvol en ergonomisch een stoel ook mag lijken als je hem ziet staan op een website, de kans bestaat dat je er toch niet tevreden over bent eenmaal je erin zit. 

Zoek je bureaustoel dus gewoon in de winkel, zodat je weet wat je in huis haalt. Als je daar dan toch bent, neem ook eens een kijkje in het aanbod van een tweedehands bureau. Wie weet vind je wel een uitstekende optie voor een lagere prijs! Kijk dan ook gelijk naar de juiste

2. Verstelbaar of niet?

Daarbij moet je jezelf de vraag stellen of je een verstelbare stoel wilt of niet. Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van het aantal mensen dat de stoel gebruikt. 

Misschien deel je je nieuwe bureaustoel thuis wel met een partner of op het werk met collega's? In dat geval is het beter om een verstelbaar model te kiezen, zodat iedereen er comfortabel op zit. Een vaste bureaustoel is natuurlijk ook een optie, zolang jij er als enige persoon gebruik van maakt en je er helemaal tevreden over bent.

3. Met of zonder armleuningen

De meeste bureaustoelen tegenwoordig beschikken over armleuningen, zodat je armen en handen altijd eventjes kunnen rusten als je ze niet gebruikt. Sommige mensen vinden aan de andere kant dat armleuningen gewoon in de weg zitten en kopen liever een bureaustoel zonder. Let trouwens ook op de hoogte en lengte van de armleuningen en verzeker je ervan dat ze effectief bijdragen aan je houding en zitcomfort!

Reacties