Foto: boek-krijtverf-kalkwas

Boek Krijtverf & kalkwas: geef je meubels een tweede leven

Lees in het boek 'Krijtverf & kalkwas' praktische informatie en doe inspiratie op voor het werken met krijtverf, kalkwas en colourwax.

Het voorjaar nadert, dus het wordt weer tijd om in huis het interieur en de meubels op te knappen. Met het praktische boek Krijtverf & kalkwas van interieurstyliste Christel van Bragt wordt dat zeker een succes! Het boek is vanaf 24 maart beschikbaar bij bol.com.

Dat ene dressoir uit de kringloopwinkel of die linnenkast van oma: stuk voor stuk meubels met een verhaal, die een tweede leven verdienen. Maar ook dierbare meubels, accessoires en muren in je huidige interieur zijn na een opfrisbeurt weer helemaal van nu. Christel van Bragt geeft volop informatie en inspiratie voor het werken met krijtverf, kalkwas en colourwax.

De verfproducten krijtverf, kalkwas en colourwax zijn in Nederland bij het grote publiek nog vrij onbekend. En dat is jammer, want met dit type verf en was kan elke muur, meubel of interieuraccessoire, ongeacht de ondergrond, onder handen worden genomen. Verven kan zonder schuren of primeren, met een razendsnelle metamorfose als resultaat. Hierdoor krijgt je interieur een geheel andere uitstraling die, gecombineerd met de juiste accessoires, weer helemaal van nu is.

100% ecologische krijtverf

Interieurstyliste Christel van Bragt startte een aantal jaren geleden haar eigen verflijn, Amazona, met 100% ecologische krijtverf en kalkwassen op basis van natuurlijke grondstoffen en kleurpigmenten. Kenmerkend voor krijtverf is de matte, subtiele uitstraling, die al dan niet in combinatie met kalkwas zorgt voor een authentiek effect. Christel: 'Mijn passie voor krijtverf en kalkwas en hun veelzijdige toepassingsmogelijkheden wil ik graag delen. Met liefhebbers van een natuurlijk en sfeervol interieur, maar ook met creatieve geesten die open staan voor nieuwe ideeën. Laat je inspireren door de eenvoudige en mooie voorbeelden in dit boek en geniet van een snel en prachtig resultaat.'

Krijtverf & kalkwas - geef je meubels een tweede leven - Christel van Bragt
ISBN 9789058776129, € 17,95, 144 blz., verkrijgbaar in de boekhandel.

Meer informatie: www.amazona.nl

Lees hier meer over andere manieren om oude meubels op te knappen.

Publicatiedatum: 6 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties