Foto: 2018-10/Kumpel.jpg

Nieuwe schragen tafel van functionals legt gasten in de watten

Vriendelijke tafel beschikt over schragen met de meeste beenruimte ter wereld

Stabiel, betrouwbaar en gastvrij: de nieuwe schragen tafel van Functionals heeft alle eigenschappen van een goede vriend. Kumpel (Duits voor ‘kameraad’) legt zijn gasten dan ook graag in de watten. De stalen schragen zijn niet alleen stijlvol en stoer, maar bieden ook zeeën van beenruimte. Naar eigen zeggen hebben designers Philipp Hermes en Dustin Jessen zelfs de schraag met de meeste beenruimte ter wereld ontworpen. Kumpel is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.

Kumpel combineert een robuust, eenvoudig schoon te maken blad van multiplex en linoleum met stalen schragen. Elke schraag bestaat uit een enkele gebogen stalen buis waarvan de uiteinden zorgvuldig aan elkaar gelast zijn. Het resultaat: een onafgebroken, vloeiende vorm die veel meer beenruimte biedt dan een standaard schraag.

Getest door studenten

Voor het ontwerp van de vriendelijke tafel heeft Functionals de handen ineengeslagen met Hermes/Jessen Industrial Design. De Duitse ontwerpers Philipp Hermes en Dustin Jessen werken al samen sinds hun studie Industrial Design aan de Folkwang Universiteit in Essen. Hier zag ook de eerste versie van Kumpel het levenslicht: een flexibel systeem van losse schragen en bladen speciaal ontworpen voor designstudenten. Op de designcampus vind je nu zo’n 500 exemplaren in klaslokalen en studio’s.

Schragen los verkrijgbaar

Voor Functionals hebben Hermes en Jessen een aantal aanpassingen gemaakt. “Kumpel is verfijnder en de schragen zitten – in tegenstelling tot het ontwerp voor de universiteit - stevig vast aan het blad”, vertelt Functionals oprichter Simon van Esch. “Om het originele ontwerp eer aan te doen zijn de schragen echter ook los verkrijgbaar. Combineer de losse schragen met een blad naar keuze – bijvoorbeeld hout of glas – en creëer een unieke tafel.”

Kleuren

Kumpel is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties:
Zwart frame met zwart blad
Wit frame met gebroken wit blad
Wit frame met donkergroen blad

Adviesprijs

Kumpel is 80 centimeter breed en verkrijgbaar in drie lengtes:
160 cm: € 1.319,00 incl. BTW
200 cm: € 1.519,00 incl. BTW
240 cm: € 1.719,00 incl. BTW
De schragen zijn ook los verkrijgbaar:
Losse schragen (per 2): € 379,00 incl. BTW

Reacties