Foto: 2022/geluidsabsorberendpaneel.jpg

Moderne en gezellige woonkamer: advies van binnenhuisarchitecten

Voor een woonkamer met moderne stijl maar die toch heel warm en uitnodigend is, vroegen we de interieurontwerpers die de kneepjes van het vak lieten zien.

De woonkamer moet uitnodigend zijn, want het is de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen, zonder ooit de stijl te verwaarlozen.

De kleuren die de sfeer verwarmen


Vooral bij moderne en eigentijdse inrichtingen bestaat het risico van overdrijving met kleuren zoals grijs die net iets te koud kunnen zijn. Terwijl sommige warme ondertonen hebben, is het tijd om verder te kijken en andere tinten te overwegen. Voor een woonkamer zijn de meest trendy tinten tegenwoordig zeker neutrale maar warme tinten zoals okergeel of saliegroen. Een goede combinatie met groen is antiekroze dat, als het sommigen misschien te charmant en romantisch lijkt, na onze voorstellen van gedachten zal veranderen.

Als we de kleuren echt niet mooi vinden, kunnen we een paar eenvoudige warme tinten wit proberen. Laten we dus rekening houden met de boter, de tortelduif of de cappuccino die ons helpen de juiste basis te creëren om ontspanning en rust te garanderen.

De kwaliteit van het geluid


Om een plek als de woonkamer uitnodigend te laten zijn, moet er veel aandacht worden besteed aan akoestiek. Het is normaal dat de woonkamer een mooie flatscreen-tv heeft of een audiosysteem voor muziek, podcasts en dergelijke. Om onze woonkamer als modern te kunnen definiëren, moeten de beste en meest geavanceerde digitale systemen zoals smart-tv en spraakassistent zijn aangesloten op huishoudelijke apparaten.

De geluiden van de woonkamer mogen die in de andere kamers van het appartement echter niet storen. Of het nu gaat om het luisteren naar muziek, het volgen van een podcast, het kijken naar een actiefilm, het volgen van een webinar, het doen van een videoles of iets anders, we moeten een bass trap hebben, dat wil zeggen een apparaat dat de bas kan dempen en absorberen voor een geluidservaring en perfecte muziek.

Veel, veel groen


Dit keer hebben we het weer niet over tinten en kleuren voor de woonkamer maar over het groen van de planten. Om de te serieuze en minimale tonen van een moderne woonkamer af te zwakken, maken we gebruik van planten. Het gebruik van verschillende struiken en planten voor de inrichting is een van de sterkste trends in interieurontwerp. In de moderne en gezellige woonkamer kunnen planten voornamelijk op twee manieren worden gerangschikt. Het eerste systeem is om een ??plant met grote bladeren in een hoek naast de bank te plaatsen.

Het tweede systeem dat we zo leuk vinden, maakt gebruik van planten met hangend gebladerte erboven. Zo kun je potten aan het plafond hangen. Als alternatief plaatsen we de vazen ??graag op een hoog meubelstuk, zoals een opbergwand, en zien we het gebladerte over de schouder vallen. Deze kleine truc stelt ons in staat om de meer rigoureuze vormen van moderne meubels te verfijnen door het comfort te vergroten.

Reacties