Leuke tips om je huis sfeervol in te richten

Iedereen kent ze vast wel: van die huizen waarvan je denkt ‘wauw, kon ik het maar zo inrichten’.

09 Januari 2021

Het zijn huizen die je altijd weer een gevoel van thuiskomen geven. Toch is het zelf lastig om dit gevoel te creëren. Je zal al bijna je huis verkopen zonder makelaar, omdat je de hoop op een sfeervol huis hebt opgegeven. Toch kun je met een paar simpele tips al veel bereiken als het aankomt op de sfeer in huis.

Accessoires

Less is more of more is less… Wat vaak het geval is bij een huis dat niet zo sfeervol is, is dat het ontbreekt aan accessoires en mooie meubels. Mensen gaan vaak voor zo simpel en eenvoudig mogelijk. Kleuren die niet met elkaar matchen, dat kan toch niet? Toch wel. Vaak zorgen al die leuke kleine accessoires ervoor dat een ruimte helemaal wordt opgefleurd. Probeer eens iets anders.

Persoonlijk tintje

Een huis moet toch ook als thuis voelen? Hoe kan dat nou beter door allerlei persoonlijke foto’s? Door persoonlijke spullen in je interieur te zetten, creëer je een vertrouwde sfeer waardoor je je snel thuis zal voelen. Niet alleen foto’s, maar ook bijzondere souvenirs of cadeaus kunnen hier een grote bijdrage aan leveren.

Warme kleuren

Wit, wit en nog eens wit. Een veilige kleur, die ook altijd goed is. Toch kan een andere kleur al voor meer sfeer zorgen. Denk hierbij vooral aan warme kleuren. Deze zijn eigenlijk altijd goed. Denk hierbij aan beige, rood tinten, bruin en crème kleuren. Koele kleuren als blauw, grijs en zwart kunnen evengoed sfeervol zijn, maar hebben vaak wat meer aankleding nodig om die gezellige sfeer te krijgen.

Planten

Meer van buiten naar binnen halen zorgt echt voor meer levendigheid. Planten en bloemen stralen letterlijk en figuurlijk leven uit en maken je huis daarom extra sfeervol.Een mooie kamerplant staat dan ook goed in ieder interieur. En verse bloemen is altijd een goed idee. En, geen neppe planten, nee we praten over echte planten.

Verlichting

De juiste vorm van verlichting is misschien wel de finish in touch als het aankomt op de sfeer in een huis. Kies voor schemerlampen en demp lampen in plaats van allerlei spotjes. En, niet te vergeten natuurlijk de kaarsen. Die zorgen letterlijk en figuurlijk voor meer warmte.

 

Reacties